В Android приходить опція, яку власники iPhone ніяк не дочекаються від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google тестує можливість приховувати програми на смартфоні. Про це пише 9to5Google.

Згідно з джерелом, у новій бета-версії Android 14 QPR2 виявлені згадки якогось «Приватного простору». Судячи з описів функції, вона дозволяє користувачеві приховати деякі програми від сторонніх очей, і отримувати до них доступ за допомогою біометрії.

Зараз подібна можливість є в оболонках Samsumg і OnePlus, але поява “Приватного простору” в нативному Android зробить функцію по-справжньому масовою. Зазначається, що ви зможете не просто прибрати окремі програми в спеціальну панель, але й приховати сам факт використання цієї опції.На iOS з’явилася можливість частково ховати іконки програми, прибираючи їх з робочого столу, проте знайти їх досить просто в бібліотеці додатків або через пошук Spotlight. Нещодавно Apple додала в iOS захист біометрією прихованих фотографій, але повне приховування додатків так і залишається для власників айфонів недоступним, хоча компанія і наголошує на приватності.

 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.