Стало відомо коли представлять GTA 6

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Мільйони геймерів чекали на вихід GTA 6 восени 2023 року. Інсайдери запевняли, що у Rockstar Games захований туз у рукаві, але в якийсь момент стало очевидним, що гра не тільки не з’явиться на прилавках у зазначений час, а й знаходиться на ранніх стадіях виробництва. Через мережу ходили чутки про те, що у студії виникли розбіжності через концепцію, що вступає в протиріччя з сучасними соціальними особливостями Західного суспільства. У 2013, коли в продаж надійшла GTA 5 ми жили в іншому світі, ну а сьогодні гендерний і расовий порядок денний – це все, що цікавить натовпу збожеволілих активістів. Ходять чутки, що автори GTA 6 написали надто небезпечний для сучасного світу сценарій, тому керівництво Take-Two Interactive цілком очікувано загорнуло проект.

Реклама

Довгий час ніхто не знав, що робити, а в мережі з’являлися все більш химерні ідеї. Зважаючи на все, в якийсь момент розробники взяли себе в руки, знайшовши оптимальний спосіб виходу із ситуації. Якою буде Grand Theft Auto VI, знають одиниці. Інсайдери пишуть, що навіть творча команда, яка щодня працює над грою, не має в руках повного сценарію, а кожен член тієї чи іншої групи просто виконує свою роботу. Наприкінці 2024 року передбачалося, що Grand Theft Auto VI з’явиться у продажу наприкінці 2024 року, але вчора стало очевидно, що чекати на гру доведеться до осені 2025 року. Принаймні, так зазначено у звіті Take-Two Interactive. Важливо відзначити, що у мережі виникла деяка плутанина, оскільки деякі ресурси написали, що гра надійде у продаж у 2024 році. Вся справа у різниці між календарним та фінансовим роком. Сьогодні на календарі 17 травня 2024 року, але з фінансового погляду все виглядає інакше.

Так, якщо ви читаєте звіти японських видавців і компаній, варто пам’ятати, що фінансовий рік там починається 1 квітня і завершується 31 березня. Таким чином, для Sony йде другий місяць 2025 фінансового року. В Австралії прийнято розпочинати фінансовий рік 1 липня, а завершувати 30 червня, тоді як у Росії поняття фінансового та календарного року збігаються. Ще складніше розуміння фінансового року у США, де існують відмінності між урядовими та приватними організаціями. Наприклад, федеральна влада вважає початком фінансового року 1 жовтня, тоді як некомерційні організації орієнтуються на 1 липня. Багато приватних компаній як початок фінансового року обирають 1 лютого, що вводить мешканців інших країн в оману щодо реальних термінів виходу тих чи інших продуктів.

Реклама

На щастя, якщо уважно вивчити звіт про доходи Take-Two Interactive, можна помітити, що там вказується саме календарний рік, а значить Grand Theft Auto VI з’явиться восени 2025. Відразу ж після цього зазначається, що видавець вступає у фінансовий 2025 рік, де планує заробити близько 5,65 мільярда доларів. Одночасно з цим вказується, що завдяки релізу Grand Theft Auto VI в 2026 році доходи відчутно зростуть, а в 2027 році досягнуть нового рекорду, забезпечивши величезну виручку. Інсайдери не виключають, що терміни релізу можуть бути зрушені на пізніший термін, а особливо цікаво, що новинка не з’явиться на ігрових приставках минулого покоління. Як платформи заявлені Xbox Series X/S, а також PlayStation 5. Крім того, немає в релізі і згадки про персональні комп’ютери, що узгоджується з минулими витоками.

Інсайдери вважають, що Rockstar Games випустить версію для ПК на кілька років пізніше. Take-Two Interactive вичавить усі соки з власників консолей поточного покоління, а потім випустить покращену версію Grand Theft Auto VI на ігрові приставки наступного покоління. Якщо виходити з шестирічного циклу, якому Microsoft і Sony йдуть вже кілька поколінь, то чекати на вихід наступної Xbox і PlayStation 6 варто восени 2026 року. Ну а після цього, приблизно в 2027, прийде черга і для геймерів, які обрали як основну платформу персональні комп’ютери. До речі, за більш як 10 років з моменту релізу Grand Theft Auto V на всіх платформах розійшлася тиражем понад 200 мільйонів одиниць. Було б цікаво дізнатися, чи враховуються сюди безкоштовні роздачі, чи йдеться виключно про цифрові та дискові видання, які були оплачені твердою валютою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ