Нова функція на Android допоможе знайти смартфон навіть без інтернету

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Останні версії ОС iOS та Android багато в чому схожі, проте кожна з них має унікальні особливості та свої переваги. Одним із останніх у разі яблучних пристроїв довго залишався Локатор, що дозволяє знайти або повністю заблокувати втрачений гаджет. Однак нещодавно розробники Google усунули це відставання від конкурентів, оновивши свій фірмовий сервіс Find My.

Реклама

Пошук Android-смартфону

Новий функціонал Find My від Google дозволяє знайти пристрій навіть за умов відсутності мережі Інтернет, а якщо говорити про смартфони Google Pixel, то навіть якщо вони вимкнені. Пошук здійснюється за рахунок Mesh-мережі. Іншими словами, за допомогою інших Android-пристроїв, які є поблизу загубленого смартфона. Такі телефони розпізнають пропажу по каналу Bluetooth, після чого надсилають дані про її місцезнаходження розробникам гугл-карт, де відображається позиціонування телефону.

Подібним чином можуть бути знайдені не тільки телефони з ОС Android, але також будь-які інші гаджети з GPS-трекерами, наприклад, навушники. При цьому новий функціонал пошуку втраченого телефону буде доступний навіть власникам гаджетів з ОС Android 9.

Що стосується фірмових пристроїв Pixel 8 і Pixel 8 Pro, то їх можна буде знайти навіть у тому випадку, коли вони повністю розряджені. Для цього використовується резервне живлення Bluetooth, яке забезпечує певний період автономної роботи.

При цьому подібним чином знайти Айфон не вийде, оскільки в компанії Google вирішили зберегти конфіденційність власників яблучних гаджетів. Проте згадані конкуруючі компанії домовилися, що їх пристрої будуть отримувати спеціальні повідомлення у випадках, коли поблизу з’являтимуться невідомі GPS-трекери конкурентів.

Така домовленість, як передбачається, дозволить уникнути стеження. І якщо цей функціонал вже реалізований в останньому оновленні Андроїд, то в iOS він з’явиться лише в майбутній бета-версії операційної системи з маркуванням 17.5.

Пошук втраченого Андроїд-смартфону передбачає авторизацію в особистому Гугл-акаунті через ПК. Після цього залишається:

  • перейти до сервісу Find My;
  • вказати шуканий пристрій, який прив’язаний до облікового запису;
  • визначити місцезнаходження зникнення;
  • вибрати дію зі списку, який включає блокування, дзвінок або скидання налаштувань.

На Google-карті пристрій відображається лише в тому випадку, якщо він підключений до Інтернету. Тут слід зазначити, що на території Російської Федерації цей функціонал нині не працює повною мірою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ