Шість нововведень, які Apple не показала в iOS 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реліз iOS 17 виявився дуже багатим на нові функції та зміни в існуючих компонентах системи. Однак, деякі опції Apple, пообіцявши, так і не додала в систему. 2023 рік закінчується, а значить ми не побачимо їх раніше 2024-го. Крім того, є нововведення, які компанія зобов’язана реалізувати, крім свого бажання. Ось повний список:

  • Спільні плейлисти в Apple Music. Опція мала з’явитися в iOS 17.2, але була видалена з останніх бета-версій. Є можливість, що нововведення відкладено на невизначений термін.
  • Встановлення IPA-програм. Вимога Євросоюзу наказує Apple відкрити установку ігор та програм в обхід App Store, а також дозволити сторонні магазини програм на iOS і iPadOS. “Заготівлю” для цієї опції ми вже бачили, а коли він з’явиться повноцінно – поки неясно.
  • CarPlayНа WWDC всі були приємно вражені майбутнім оновленням CarPlay – інтерфейс і функціональність кардинально відрізнялися від поточної версії. Проте минуло півтора роки, і нічого, крім обіцянок, ми не побачили. Можливо, CarPlay нового покоління з’явиться 2024-го.
  • Супутниковий зв’язок поза США. Коли вийшла iOS 17, усі моделі iPhone 14 та 15 отримали опцію допомоги на дорозі з відправкою запиту через супутник. Apple заявила, що розгортання «почнеться» зі США, а отже, нововведення має прийти в інші країни. Чи з’явиться колись супутниковий зв’язок на iPhone в Росії – велике питання.
  • Підтримка RCS. У листопаді Apple заявила, що дозволить власникам iPhone нативно спілкуватися з користувачами Android через протокол від Google – RCS. Швидше за все, це станеться у iOS 18.
  • Розумна SiriТе саме стосується оновленого голосового помічника. Щороку користувачі сподіваються побачити повну Siri, але навіть в iOS 17 вона не змінилася. Однак інсайдер Bloomberg порадував фанатів Apple інформацією про зовсім нову нейромережеву Siri, заради якої навіть в iPhone 16 будуть вбудовані нові мікрофони. Подивимося!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.