Чутки: Apple припиняє розробку власних 5G-модемів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За непідтвердженими даними, що надійшли з Азії, компанія Apple припиняє розробку модемів після кількох невдалих спроб довести до досконалості власний чіп для модему 5G.

За словами новинного агрегатора yeux1122 , джерела в ланцюжку поставок, пов’язані з відділом 5G-модемів Apple, стверджують, що спроби компанії розробити власний модем поки не мали успіху, і що Apple згортає свої багаторічні інвестиції в цей проект. Крім того, відомий автор витоків під ніком @Tech_Reve повідомив, що отримав аналогічну інформацію від японського джерела в ланцюжку поставок.

Поки що рано говорити про достовірність цих повідомлень, але, згідно з вересневим повідомленням Wall Street Journal, спроби Apple розробити власний модемний чіп були ускладнені серйозними проблемами, пов’язаними з нереалістичними цілями, неадекватним розумінням завдань і непридатними прототипами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

План Apple з розробки власного модему призвів до найму тисяч інженерів: у 2019 році Apple придбала більшу частину бізнесу Intel з виробництва модемів для смартфонів, і в міру того, як вона поповнювала ряди проекту інженерами та іншими співробітниками, найнятими з Qualcomm, керівники компанії поставили за мету підготувати модем до осені 2023 року.

Раніше цього місяця Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що Apple продовжує зазнавати труднощів у спробі розробити 5G-модем, який замінить модеми від Qualcomm в iPhone та інших продуктах. Запуск був відкладений до кінця 2025 або на початку 2026 року, але Apple, за чутками, все ще планувала представити технологію в одній з версій недорогого iPhone SE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.