Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений екран і камери, що прокачають. Зібрали, що ще відомо про майбутні смартфони Apple.

Реклама

Минулого року Apple випустила свої перші смартфони в титановому корпусі, поставивши всієї індустрії тренд на цей метал. Однак разом з цим iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max отримали низку інших змін, включаючи нову фізичну кнопку «Дії», яка змінила важіль беззвучного режиму, порт USB-C та найпотужніший чіпсет в історії компанії.

При цьому одне з найбільш значних поліпшень – телевізор з тетрапризмою і 5-кратним оптичним зумом – дісталося лише старшій моделі. Незрозуміло, чому Apple вирішила розмежувати версії Pro і Pro Max, але таку практику компанія застосовувала і в 2020 році, коли iPhone 12 Pro Max отримав стабілізацію зі зсувом матриці, а iPhone 12 Pro її не було.

У наступному поколінні флагманських смартфонів на нас чекає ще більше змін, як фізичних, так і функціональних. Інсайдери обіцяють найзначніший редизайн з 2020 року, а також революційні нейромережеві функції із власним ШІ Apple.

Дизайн

Постачальники в ланцюжку постачання вже встигли злити виробникам чохлів CAD-креслення майбутніх iPhone 2024 року. А ті, своєю чергою, створили муляжі з урахуванням цих схематичних зображень. Вони наочно демонструють усі зміни у зовнішньому вигляді iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max.

Почнемо з того, що самі смартфони стануть більшими. За даними кількох джерел, в iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max Apple збільшить діагоналі екранів, що призведе до загального збільшення габаритів пристроїв. Очікується, що обидві моделі будуть вищими і ширшими, ніж моделі iPhone 15 Pro, але товщина залишиться колишньою. До речі, вага також трохи збільшиться через більший розмір.

Ось як вони виглядатимуть у порівнянні з поточними моделями:

Разом з цим Apple хоче використати процес подвійної іонізації скла задньої панелі. Вперше таке рішення компанія випробувала у моделях iPhone 15 та iPhone 15 Plus. Цей процес надає задньому склу матовий ефект, який контрастує з кольором основної рами. На дотик воно менш приємне, ніж матове скло в iPhone 14 Pro Max або iPhone 15 Pro Max, але насправді його простіше міняти при ремонті.

Програмована кнопка “Дії” на лівій грані залишиться, а на правій з’явиться ще один фізичний елемент управління – кнопка “Захоплення”. За чутками, вона відповідатиме за керування зйомкою. Сама кнопка буде двоступінчастою, як у цифрових фотоапаратах – легке натискання використовується для фокусування, а сильне продавлювання робить знімок. Кнопка “Захоплення” буде розташована на нижній частині правого торця, де зараз в “американських” моделях iPhone вбудована антена mmWave 5G.

Ще один цікавий інсайд – забарвлення майбутніх iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Очікується, що новинки вийдуть у нових кольорах «космічний чорний титан» та «рожевий титан». При цьому “сріблясто-білий титан” і “натуральний титан” залишаться, але через покращений процес забарвлення титану вони будуть виглядати більш глянсовими, як сталь в iPhone 14 Pro.

Характеристики

Новим «айфонам» – новий чіп! iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримають новий чіп A18 Pro, який буде побудований за 3-нм техпроцесом, як і A17 Pro. Судячи з недавнього релізу iPad з чіпами M4, основне покращення в новому процесорі для смартфонів буде пов’язане з нейропроцесором Neural Engine. Він отримає значно більше ядер, що забезпечить підтримку нових функцій штучного інтелекту та машинного навчання.

Зрозуміло, для охолодження цього чіпа Apple розробить спеціальну систему відведення тепла, оскільки iPhone 15 Pro вже спостерігалися проблеми з перегрівом. Повідомляється, що компанія тестує графенову теплову систему із металевим каркасом акумуляторів, який покращить розсіювання тепла.

Крім чіпа, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримають покращений сенсор основної камери на 48 Мп, в якому буде використовуватись технологія багаторівневої конструкції та покращений динамічний діапазон. При цьому в моделі Pro Max сенсор може «вирости» фізично на 12%. Це забезпечить найкращу якість зйомки з розмитим фоном та при слабкому освітленні.

Також обидві моделі iPhone 16 Pro нарешті запропонують надширококутний модуль на 48 Мп. Він дозволить камері захоплювати більше світла, що приведе до покращення якості фотографій під час зйомки в режимі 0,5x, особливо в умовах низької освітленості. До цього у всіх флагманах використовувався сенсор на 12 Мп.

Найочікуваніше нововведення – зум-об’єктив з тетрапризмою в молодшому iPhone 16 Pro. Обидві моделі отримають 5-кратний оптичний та 25-кратний цифровий зум. При цьому на скло об’єктивів буде нанесено нове покриття антивідблиску, яке знизить відблиски та ореоли на фотографіях.

Є невелика ймовірність, що iPhone 16 Pro Max буде оснащений ультрателевіком з фокусною відстанню понад 300 мм, що значно більше поточного телеоб’єктива з фокусною відстанню 77 мм. Це дозволить збільшити оптичний зум до 15х.

Серед інших очікуваних покращень можна виділити нові модеми Qualcomm X75, які споживають на 20% менше енергії, швидшу NAND-пам’ять об’ємом до 2 ТБ, підтримку Wi-Fi 7 (швидкість до 40 Гбіт/с), а також якісніші динаміки та мікрофони .

Мабуть, найцікавіший інсайд пов’язаний із обсягом акумуляторів у нових iPhone. За чутками, у моделях iPhone 16 Pro буде використовуватися технологія багатоярусних батарей, що може призвести до збільшення їхньої ємності та терміну служби. Багатоярусні акумулятори широко поширені в електромобілях та медичних девайсах, але у смартфонах ще не використовувалися. До речі, з переходом на «багатошарові акумулятори» Apple може запропонувати швидшу провідну зарядку потужністю 40 Вт.

Разом із масштабними змінами дизайну та специфікацій на нас також чекає грандіозне оновлення iOS 18. Як повідомляє Bloomberg, воно стане найбільшим оновленням ПЗ за всю історію Apple. У ньому основний акцент буде зроблено на можливості ІІ та нейромережевих функцій. Очікується, що Siri стане набагато розумнішим, причому для її роботи компанія навіть створила власні серверні процесори. І все ж більшість завдань буде оброблятися на самому пристрої.

Ціни та терміни виходу

З хороших новин ціни на компоненти для модельного ряду iPhone 16 залишилися на колишньому рівні. Ймовірно, новинки коштуватимуть стільки ж, скільки й актуальні смартфони Apple:

  • iPhone 16 Pro — від $999;
  • iPhone 16 Pro Max — від $1199.

З великою ймовірністю масштабна презентація Apple, присвячена запуску серії iPhone 16, відбудеться у вересні 2024 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоICHIP.RU

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ