В Ощадбанку зробили скандальну заяву

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава Ощадбанку очікує рекордного для банку чистого прибутку цього року – близько 6-7 млрд грн. Про це в інтерв’ю Forbes розповів СЕО банку Сергій Наумов.

Прибули Ощада

За підсумками трьох кварталів 2023 року Ощадбанк отримав 14,2 млрд. грн. чистого прибутку. Більшу частину — майже 9 млрд грн — банк отримав завдяки операційній діяльності, розповів голова правління «Ощада».

Порівняно з аналогічним періодом минулого року чистий процентний дохід збільшився на 33%, до 13,8 млрд грн, чистий невідсотковий дохід — на 10%, до 5,5 млрд грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але на кінцевий річний результат чистого прибутку може вплинути переоцінка цінних паперів, яку Наумов оцінив у 4,7 млрд. грн. Що точно призведе до зменшення чистого прибутку — додаткове оподаткування банків, закон про яке нещодавно ухвалила Верховна Рада. Ставку для банків підвищили до 50%.

«Плануємо, що з урахуванням цього ми заробимо близько 6-7 млрд грн», — зазначив Наумов. Це буде рекордний прибуток для банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.