Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки корпоративних редакцій ОС Windows 10 версії 21H2 менш ніж через місяць, пише сайт Neowin, посилаючись на офіційне повідомлення корпорації.

Реклама

Споживчі редакції Windows 10 21H2 втратили свою підтримку з боку Microsoft ще в червні минулого року, а тепер, як мовиться в заяві компанії, черга дійшла і до корпоративних версій, таких як Enterprise, IoT Enterprise, а також Education, які отримають своє останнє оновлення безпеки 11 червня поточного року, після чого компанія перестане випускати свіжі пакети, що усувають можливі загрози з боку зловмисників і шкідливих програм, що може надати небезпеці дані користувачів застарілої версії ОС.

Щоб убезпечити свої системи, клієнтам Microsoft рекомендується оновитись до версії Windows 10 22H2, яка ще деякий час підтримуватиметься компанією. При цьому пристрої з Windows 10, які мають стандартні налаштування, оновляться до версії 22H2 в автоматичному режимі.

Зазначається, що ця подія не торкнеться редакції Windows 10 Enterprise та IoT Enterprise LTSC 2021 з довгостроковим обслуговуванням, підтримка яких планується до 12 січня 2027 року.

Крім того, у своєму повідомленні про припинення підтримки корпоративних редакцій Windows 10 21H2 компанія Microsoft нагадала про існування своєї новітньої версії ОС Windows 11, яка користується значно меншою популярністю серед клієнтів корпорації.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ