Як зрозуміти, що ваш телефон прослуховують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви ніколи не помічали, що ваш смартфон знає вас краще, ніж будь-хто? Наприклад, якщо ви говорите про щось і тут же бачите тему розмови на екрані у вигляді реклами, може скластися враження, що за власником стежать або пристрій оснащений “жучком”.

Чому іноді здається, що смартфони підслуховують

Багато користувачів відзначають, що телефони видають у потрібний момент ту рекламу або посилання на тему, яка їм потрібна в цю хвилину або період часу. І в таких ситуаціях питання напрошується саме по собі: смартфон підслуховує господаря чи це параноя?

Наприклад, ви зі знайомим розмовляли про те, що непогано було б вирушити на вихідні в якесь найближче місто або торговий центр. І наступного дня можна побачити, що гаджети показують всілякі пропозиції про квитки і готелі або про магазини в ТЦ. Але тут немає нічого дивного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це доводять професіонали з компанії Вандера, які провели спеціальний експеримент. Він полягав у тому, що пара людей відключила всі додатки на телефонах і залишилася в кімнаті на деякий час, розмовляючи про котячі корми.

Що показав експеримент

І в результаті експерименту нічого не виявилося. Реклами кормів у смартфонах після увімкнення інтернету та додатків не було. На основі цього результату можна вважати, що телефони не прослуховують власників.

Як гаджети дізнаються, що нам потрібно

Ось ще один доказ: працівники сфери інтернет-комунікацій стверджують, що смартфон не може прослуховувати людину. Це неприпустимо з моральної точки зору.

У телефонах від деяких виробників справді є така функція. Але вона створена тільки для того, щоб пропонувати власнику пристрою актуальні для нього рекламні пропозиції. Жодної особистої інформації гаджет не збирає і не передає третім особам.

Чи можна бути впевненим, що вас не підслуховують через смартфон

Наразі більшість російських експертів схиляються до думки, що людину підслуховують не тільки смартфони, а й комп’ютери та планшети. Не можна повністю заперечувати цей факт, але слід визнати, що ця думка досить оригінальна.

Реклама, яку видно в браузері – це робота майстрів-таргетологів, які ретельно відбирають аудиторію за певними ознаками для показів оголошень. Напевно під час розмови про подорож ви забивали в пошук потрібне значення: наприклад, режим роботи торгового центру або квитки на літак. Звідси і беруться актуальні для вас пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.