ПриватБанк, Ощадбанк, monobank та інші масово “заморожують” рахунки і блокують картки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Банки почали блокувати рахунки клієнтів через заборгованість із комунальних платежів. Будь-який боржник може опинитися під загрозою блокування свого рахунку, і у списку боржників уже понад 627 тисяч осіб. Про це пише Оглядач.

Важливо відзначити, що під час воєнного стану заборонено відключати комунальні послуги через борги. Також у подальшому переселенців та населені пункти, які перебувають у зоні бойових дій, не будуть примусово стягувати суми за комунальні послуги.

Проте це означає, що борги можна ігнорувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, заборгованість не зникне, і рано чи пізно її доведеться сплатити.

По-друге, крім відключення комунальних послуг, існують інші заходи на боржника.

Ось що може статися через борги з комунальних послуг:

  • Судовий виконавець може заморозити майно боржника.
  • На вимогу виконання рішення можуть бути заарештовані всі банківські рахунки боржника.
  • Якщо інформація про борг потрапить до Бюро кредитних історій, це може стати на заваді оформленню кредиту в майбутньому.
  • Виконавець судового рішення може вилучити майно боржника навіть до таких дрібниць, як чайник.

Пенсії також можуть бути заарештовані через борги. Відповідно до закону, можуть бути списані до 50% пенсійних виплат. Наприклад, якщо пенсіонер отримує щомісяця пенсію у розмірі 4800 грн, через заборгованість із комунальних платежів у нього можуть списувати 2400 грн.

Проте Конституційний суд ухвалив рішення, що скорочувати розмір пенсії таким чином, щоб вона не перевищувала прожиткового мінімуму, заборонено. У той же час, подання позовів на боржників можливе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.