Усе про Snapdragon 8 Gen 3: що відомо про флагманський чип Qualcomm на сьогоднішній день

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm готує нове покоління свого флагманського чипсета Snapdragon 8. Новий Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ляже в основу більшості флагманських Android-смартфонів 2024 модельного року. Звісно, Qualcomm тримає в секреті характеристики свого нового чипсета до його офіційного анонсу. Проте в Мережі час від часу з’являються інсайдерські відомості про Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. І ми вирішили зібрати в одній статті всю відому на сьогоднішній день інформацію про новий флагманський чипсет Qualcomm.

Чи буде Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 і коли він з’явиться на ринку?

Qualcomm явно не збирається відмовлятися від випуску флагманських чіпсетів для мобільних пристроїв, тому майже напевно на зміну нинішньому Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 прийде нова модель, яка, за інформацією джерел, проходить під номером SM8650.

Як правило, Qualcomm представляє свої нові флагманські чіпи в рамках свого щорічного заходу Snapdragon Tech Summit на Гаваях. Точна дата проведення Snapdragon Tech Summit цього року поки невідома, але ми очікуємо, що саміт відбудеться в жовтні або листопаді поточного року. І немає сумнівів у тому, що саме Snapdragon Tech Summit стане тим самим місцем, де дебютує Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Характеристики Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

За інформацією інсайдерів, з виходом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 американський чипмейкер остаточно відмовиться від підтримки 32-бітної архітектури. Цього, втім, не дивно, враховуючи, що екосистема Android повільно, але вірно рухається до підтримки лише 64-розрядних систем.

Цікаво, що нинішній Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 використовує дивне компонування ядер у складі центрального процесора. ЦП чипа містить у собі як 64-бітові, так і 32-бітові ядра в компонуванні 1+2+2+3, що стало відходом від попередніх компонувань, які використовувалися раніше у флагманських чипах Qualcomm.

Є думка, що Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 збереже компонування ядер ЦП 1+2+3+2. Найімовірніше, це буде одне ядро Cortex-X (можливо, X4), два ядра класу A-5XX (можливо, A520) і п’ять ядер A7XX, які розділять на дві групи по два і три ядра.

Також ми чекаємо від Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ще вищу і стабільнішу продуктивність без схильності до перегріву і ширші можливості трасування променів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.