Чи потрібно встановлювати iOS 16.5.1 і що буде з батареєю iPhone після оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Apple випустила мінорне оновлення iOS 16.5.1 без нових функцій, зате з виправленням помилок. Зокрема, купертинівці нарешті вирішили питання з неробочим адаптером для підключення камери, з яким зіткнулися багато власників iPhone та iPad. Однак користувачі, яких ця проблема не торкнулася, вирішили пропустити оновлення, щоб знову не зіткнутися з швидким розрядженням батареї . Саме вона головна проблема практично всіх версій поточної операційки. Чи правильно надійшли користувачі та що буде з батареєю, якщо встановити iOS 16.5.1 .

Що робити, якщо розряджається iPhone після оновлення

Протягом усього циклу iOS 16 Apple допускала серйозні помилки в розробці свого ПЗ – дійшло до того, що в одній з версій просто загубили автономність iPhone 12 ! Однак в останньому релізі ситуацію трохи виправили, завдяки чому смартфони почали працювати трохи довше.

Оновлення iOS навчили користувачів бути пильними і не встановлювати їх в перший же день – краще дочекатися відгуків інших власників, причому це стосується навіть мінорних апдейтів. А чи змінилося час роботи після встановлення нової iOS?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Блогер iAppleBytes не пропустив можливості протестувати автономність iPhone з iOS 16.5.1 : в ній він використовував ті самі смартфони, включаючи iPhone 8. Ось що з цього вийшло.

модель iPhone iOS 16.5 iOS 16.5.1
iPhone 8 2 години 54 хвилини 3 години 26 хвилин
iPhone SЕ 2020 3 години 17 хвилин 3 години 31 хвилина
iPhone XR 5 годин 01 хвилина 5 годин 15 хвилин
iPhone 11 5 годин 17 хвилин 5 годин 51 хвилина
iPhone 12 6 годин 06 хвилин 7 годин 41 хвилина
iPhone 13 8 годин 20 хвилин 7 годин 41 хвилина

За результатами тесту можна сказати, що Apple в цілому нарешті попрацювала на совість і виправила проблеми з автономністю iPhone . Особисто я особливо радий за iPhone 12, час роботи якого нарешті серйозно збільшився і навіть дорослий до рівня iPhone 13. Щоправда, є нюанс: у останнього автономність знизилася майже на 40 хвилин!

Враховуючи те, що тестування iAppleBytes все ж таки засноване на бенчмарку, просадка при реальному використанні може бути не такою критичною, але власникам цієї моделі iPhone, схоже, краще не ризикувати. Але якщо ви дивилися відео з самого початку, то, напевно, звернули увагу на максимальну ємність акумулятора – практично у всіх моделей вона нижче 100%. Тобто, якщо у вас абсолютно новий iPhone 12, то приріст автономності може бути ще більшим.

В іншому, оновлення iOS 16.5.1 піде на користь вашому айфон – в цьому явно немає сумнівів. Це підтверджує сам блогер, відзначаючи в кінці ролика, що за підсумками Geekbench Battery Test навіть iPhone 8 показав таку результативність, якої не було з часів iOS 15.6.1, а iPhone 11 – з iOS 16.3. Але є ще одна причина встановити нову iOS .

Чи варто встановлювати iOS 16.5.1

Окрім збільшення часу роботи, оновити Айфон варто ще й через виправлення вразливостей. Справа в тому, що ще на початку червня експерти заявили про виявлення вірусу в iPhone , через який постраждали смартфони співробітників. Шпигунське програмне забезпечення проникало в систему через повідомлення в iMessage, яке навіть не потрібно було відкривати: після цього зловмисник отримував доступ до всіх ваших даних, включаючи листування, фотографії, записи з диктофона і не тільки. Єдиний спосіб припинити злам – оновити iOS .

Тоді Apple відмовилася визнавати помилку, а випуск патчу безпеки затримала практично на три тижні – це невластиво купертинівцям, які зазвичай виправляють уразливості за лічені дні. Що найцікавіше – виправлення помилок вийшло не у вигляді апдейта Rapid Security Response , для якого він і призначений, а у складі повноцінної iOS.

Як результат, на спеціальній сторінці , присвяченій знайденим уразливості, вказані автори, які знайшли проблеми. Так що, якщо не хочете випадково зіткнутися з крадіжкою даних (а це цілком реально), то обов’язково встановіть iOS 16.5.1, благо апдейт важить близько 300 Мб – установка займе не так багато часу. Обновитись варто і власникам старих пристроїв до iOS 15.7.7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.