Середній клас дешевше 15 000 гривень: ТОП-5 найкращих смартфонів літа 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шукаєте заміну своєму старому смартфону і чекаєте від нового пристрою гідної продуктивності, але не готові витрачати велику суму на купівлю флагмана? Тоді наша нова стаття – спеціально для вас. У ній ми зібрали найкращі з представлених на сьогоднішній день на ринку смартфони, які можна купити менше ніж за 15 000 гривень.

Redmi Note 12 Turbo

Відкриває добірку Redmi Note 12 Turbo, один із найкращих смартфонів у середньому ціновому діапазоні. Він базується на потужному чипсеті середнього рівня Qualcomm Snapdragon 7+ Gen2, який пов’язаний з 8 Гбайт ОЗП і вбудованим накопичувачем на 256 Гбайт.

Дисплей смартфона являє собою 6,67-дюймову AMOLED-панель з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення зображення 120 Гц і частотою дискретизації сенсорного шару 240 Гц. Спереду у вирізі в дисплеї встановлено 16-мегапіксельну селфі-камеру, а ззаду розміщена 64-мегапіксельна основна камера, доповнена 8-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельною макрокамерою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Живиться Redmi Note 12 Turbo від акумулятора на 5000 мАг. Потужність швидкої дротової зарядки досягає 67 Вт. Серед інших особливостей моделі – ІЧ-порт, що перетворює смартфон на пульт дистанційного керування для побутової техніки, і NFC-чип для безконтактних платежів.

Vivo T2X

Далі йде Vivo T2X. Це ще один чудовий смартфон середнього класу, оснащений потужним чипсетом MediaTek Dimensity 1300. Об’єм оперативної пам’яті у нього становить 8 Гбайт, а ємність вбудованого накопичувача – 128 Гбайт.

Також у нього є 6,58-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення зображення на рівні 144 Гц, що робить Vivo T2X ідеальним смартфоном для мобільних геймерів. Камер у смартфона загалом три – спереду розташована 16-мегапіксельна фронтальна камера, а ззаду встановлена 50-мегапіксельна основна камера, поєднана з 2-мегапіксельною камерою для макрозйомки.

За автономність Vivo T2X відповідає акумулятор ємністю 6000 мАг з підтримкою швидкої 44-ватної зарядки.

Vivo iQOO Z7

Покупцям з обмеженим бюджетом варто звернути увагу і на iQOO Z7 від Vivo, який побудований на відносно потужній платформі MediaTek Dimensity 920 у зв’язці з 6 або 8 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті.

Дисплей смартфона являє собою 6,38-дюймову панель типу AMOLED з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення 90 Гц і піковою яскравістю на рівні 1300 ніт. Для селфі і відеозв’язку у нього є 16-мегапіксельна фронтальна камера, а для фото- і відеозйомки на задній панелі встановлена 50-мегапіксельна основна камера з 2-мегапіксельним додатковим датчиком з макрооб’єктивом.

Ємність батареї Vivo iQOO Z7 становить 5000 мАг, а потужність швидкої зарядки через порт USB Type-C досягає 67 Вт.

POCO X5 Pro 5G

У POCO, дочірнього бренду Xiaomi, теж є чудовий смартфон у ціновому діапазоні до 15 000 грн. Це POCO X5 Pro 5G, “серцем” якого став чипсет Qualcomm Snapdragon 778G у парі з 8 Гбайт ОЗП. Для зберігання даних у нього передбачений вбудований накопичувач на 256 Гбайт.

Смартфон POCO оснащується великим 6,67-дюймовим екраном типу AMOLED з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення зображення 120 Гц. В O-подібному отворі зверху екрана встановлено селфі-камеру з роздільною здатністю 13-мегапікселів, а компанію 108-мегапіксельній основній камері складають 8-мегапіксельний модуль з надширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельна макрокамера.

Що стосується автономності, то POCO X5 Pro 5G за неї відповідає акумуляторна батарея ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої 67-ватної зарядки. Серед інших характеристик пристрою – окремий 3,5-міліметровий аудіороз’єм для навушників і ІЧ-порт.

Redmi Note 12 5G

Завершує добірку Redmi Note 12 5G, оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 разом із 8 Гбайт оперативної та 128 Гбайт вбудованої пам’яті.

У списку характеристик Redmi Note 12 5G значаться 6,67-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 120 Гц, 13-мегапіксельна фронтальна камера і потрійна 48-мегапіксельна основна в поєднанні з 8-мегапіксельним надширококутним модулем і 2-мегапіксельним макрооб’єктивом.

Redmi Note 12 5G живиться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг. Смартфон підтримує швидку зарядку потужністю 33 Вт через порт USB Type-C. Також є окремий 3,5-міліметровий аудіороз’єм для навушників та ІЧ-порт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.