POCO F5 проти POCO F5 Pro: чи варто переплачувати за топову версію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні 2023 року компанія Xiaomi випустила пару нових смартфонів під своїм суббрендом POCO. Це POCO F5 і POCO F5 Pro. Обидва смартфони вирізняються топовими характеристиками, але на якій з моделей зупинити свій вибір саме вам, розберемося просто зараз, порівнявши їхні технічні характеристики і виділивши сильні та слабкі сторони.

Дизайн

POCO F5 вдягнений у корпус заввишки 161,1 мм, завширшки 75 мм і завтовшки 7,9 мм і важить 181 г. Він компактніший і легший за Pro-версію, що має розміри 162,8 x 75,4 x 8,6 мм і масу 204 г. Обидва смартфони мають стильний дизайн, а їхній корпус виготовлено з матеріалів преміум-класу. Корпус складається з металевого каркаса зі скляними панелями з обох боків. Базовий POCO F5 має привабливіший вигляд, ніж POCO F5 Pro за рахунок свого більш тонкого корпусу і мінімалістичного дизайну.

Дисплей

POCO F5 оснащується 6,67-дюймовою дисплейною панеллю типу AMOLED з роздільною здатністю Full HD+ (2400 на 1080 пікселів), тоді як Pro-версія має 6,67-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Quad HD+ (3200 на 1440 точок). Обидва смартфони підтримують частоту оновлення зображення до 120 Гц. Також кожен із них має стереодинаміки, а от окремого 3,5-міліметрового аудіороз’єму в жодного з цих смартфонів POCO немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне та програмне забезпечення

POCO F5 базується на восьмиядерному чипсеті середнього класу Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 з тактовою частотою 2,91 ГГц, тоді як Pro-версія побудована на флагманській платформі Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 з тактовою частотою 3 ГГц. Перша модель випускається в конфігураціях з 8 або 12 Гбайт оперативної і 256 Гбайт вбудованої пам’яті, тоді як POCO F5 Pro має 8 або 12 Гбайт ОЗП і вбудований накопичувач на 256 або 512 Гбайт.

Обидва смартфони поставляються з мобільною операційною системою Android 13 на борту, поверх якої встановлений фірмовий користувальницький інтерфейс MIUI.

Камери

POCO F5 і F5 Pro оснащені однаковими камерами. Спереду в них встановлено 16-мегапіксельну фронтальну камеру для селфі та відеозв’язку, а ззаду розташована 64-мегапіксельна основна камера в поєднанні з 8-мегапіксельним датчиком з надширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельною камерою для макрозйомки.

Акумулятор

POCO F5 живиться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 67 Вт через порт USB Type-C. А у Pro-версії за автономність відповідає батарея на 5160 мАг з 67-ватною дротовою і 30-ватною бездротовою зарядкою.

Ціна питання

І POCO F5, і POCO F5 Pro – єдині у своєму роді смартфони середнього і високого класу. Вартість базової моделі на світовому ринку стартує з позначки 430 євро, тоді як Pro-версія обійдеться мінімум у 499 євро.

Переваги POCO F5:

  • компактний корпус;
  • доступна ціна;
  • мінімалістичний дизайн.

Недоліки POCO F5:

  • менший акумулятор;
  • гірший чипсет.

Переваги POCO F5 Pro:

  • потужний чипсет;
  • великий акумулятор;
  • підтримка бездротової зарядки;
  • вища роздільна здатність дисплея.

Недоліки POCO F5 Pro:

  • вища ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.