Топ-7 смартфонів, які варто купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця публікація спеціально для тих, хто хоче собі крутий смартфон і сумнівається у виборі. Підібрав для вас найтоповіші апарати від Apple, Samsung, Xiaomi і Huawei. Ці бренди можна воістину вважати лідерами у виробництві смартфонів. За фактом, краще на цій планеті серед мобільних гаджетів бути не може.

Apple iPhone 14 Pro

Новинка 2022 року з дуже крутими технічними характеристиками. Це потужний новітній процесор Apple A16 Bionic і 6 гігабайт оперативної пам’яті. Апарат виконаний з нержавіючої сталі хірургічного класу з дуже міцним керамічним екраном. Камера на 48 мегапікселів, аналогів якої практично немає у світі. Зображення і відео обробляються за технологією штучного інтелекту. Функція екстреного супутникового зв’язку. Можливість зйомки відео в 4K – цей смартфон іноді навіть використовують режисери для зйомок якихось моментів у фільмах. Підтримка 5G і всіх найсучасніших функцій, які можуть тільки бути в смартфоні.

iPhone 14 Pro прекрасний у всьому. Можна вибрати модель з об’ємом пам’яті 128, 256, 512 Гб або 1 Тб. А сучасна iOS 16 (а незабаром і iOS 17) так взагалі вважається найкращою операційною системою у світі. Це вам не Android, який часто “глючить” – в iOS працює все чітко і без збоїв. Особисто я б не вагаючись обрав лише iPhone – багато років користуюся смартфонами від Apple. Пам’ятайте, що iPhone є орієнтиром для інших брендів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S23 Ultra

Для тих, кому iPhone з якихось причин не подобається, завжди є альтернатива від відомого корейського бренду. Величезний 6.8″ якісний дисплей, блок камер з основним сенсором на 200 мегапікселів, найпередовіші технології обробки зображень. В основі смартфона лежить найпотужніший процесор Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen на 8 ядер, а на вибір дається 8 або 12 гігабайт оперативної пам’яті.

З особливостей – Samsung Galaxy S23 Ultra підтримує розумний стилус S-pen. З його допомогою можна грати, малювати і працювати зручніше, ніж класичними тапами по екрану. Модель також має слот на 2 СІМ-картки та підтримку віртуальної eSIM. Користувачі відзначають дуже високу якість фото та відео зняте на смартфон. На вибір дається 512 ГБ, 256 ГБ або 1 ТБ постійної пам’яті. Слота для карти пам’яті на цьому смартфоні немає.

Пристрій підтримує найостаннішу версію Android. Потужні характеристики дають змогу використовувати цей апарат без будь-яких труднощів, лагів або помилок. Багатозадачність Galaxy S23 Ultra на висоті!

Samsung Galaxy Z Fold4

Пам’ятаєте телефони-розкладачки, які були так популярні в “нульові”? Якийсь час про такий формат нічого не було відомо, але тут з’явився Galaxy Z Fold, який легким рухом руки перетворюється зі смартфона на планшет.

Хто б, що не говорив про смартфон з розкладним екраном, що кількість “розкриттів” обмежена і екран може деформуватися, але у цієї моделі дуже хороші відгуки на Маркеті. Не будемо тут розписувати технічні характеристики пристрою – вони топові, та й моделей таких на ринку з розкладним дисплеєм не так вже й багато.

Xiaomi 12S Ultra

З американцями і корейцями розібралися, подивимося на дуже якісних китайців, які за своїми параметрами практично не поступаються лідерам ринку, а в чомусь навіть перевершують. У цій моделі величезний 6.73″ дисплей і доволі незвична задня частина, через яку цей смартфон можна сміливо назвати “камерофоном”. На тильній частині насправді 3 камери, основна на 50 мегапікселів. В основі процесор Qualcomm Snapdragon 8 plus, дуже потужний кристал, який тягне всі сучасні ігри та додатки. На вибір дається 8 або 12 гігабайт оперативної пам’яті. Також є версія на 256 і 512 гігабайт постійної пам’яті.

Цей смартфон коштує на порядок дешевше, ніж вищеописані. Користувачі відзначають дуже якісні фото і відео, а також швидкодію смартфона. У цьому плані Xiaomi красені – змогли зробити топовий апарат, який мало чим поступається конкурентам, а коштує дешевше. Апарат працює на Android 13 з фірмовою прошивкою від Xiaomi, яку полюбили користувачі.

Xiaomi 13 Pro

Ще один флагман від Xiaomi зі звичнішим класичним дизайном. Той самий процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 12 або 8 гігабайт оперативної пам’яті. Накопичувач на вибір – 128, 256, 512 гігабайт. Основна камера на 50 Мп, фронтальна на 32 – селфі виходять карколомними за якістю. Багато користувачів у відгуках пишуть про те, що перейшли на Xiaomi з iPhone! Не думав, що таке буває взагалі!

Пристрій “літає” – все спритно і швидко. Жодних зависань і зволікань. Хороша камера, чудові фото і відео навіть при низькому освітленні.

HUAWEI P60 Pro

Куди ж без новинок від відомого китайського бренду HUAWEI, який створив власну операційну систему Harmony OS, що в чомусь навіть краща за iOS та Android і сумісна з останнім. Ця модель базується на все тому ж процесорі Snapdragon 8+ Gen 1, має 8 і 12 (опціонально) оперативної пам’яті. Накопичувач – на вибір 256 або 512 гігабайт. Апарат дуже якісний, усі параметри на висоті, зображення і відео – можна сказати, одні з найкращих. Основна камера на 48 Мп.

Перевага смартфона від HUAWEI в тому, що немає обмеження на додатки у зв’язку з санкціями. З офіційного магазину AppGallery можна завантажити всі додатки, які недоступні власникам Android і iPhone. До слова, власна ОС дуже хороша – існує навіть фан-клуб смартфонів HUAWEI, багатьом подобаються інноваційні розробки китайського бренду.

HUAWEI Mate X3

Найдорожчий “камерофон” з усіх вищеописаних. Здивовані? Я теж! Але там є за що викласти таку суму. Це розкладний смартфон, який розкривається і перетворюється на планшет. Такий гаджет незамінний діловій людині. Користувачі відзначають високу якість збірки і зручність в експлуатації. Потужний процесор, 12 гігабайт оперативної пам’яті, накопичувач на 512 гігабайт. Основна камера на 50 мегапікселів.

Ну, а що про нього говорити? Потрібно не говорити, а користуватися. Відмінний симбіоз смартфона і планшета.

P.S. Варто розуміти, що це топові апарати, найкращі, можна сказати, на поточний час. Всі підтримують сучасні стандарти Wi-Fi, Bluetooth, GPS і NFC. Володіють самими топовими технічними характеристиками і високою автономністю. Приємних покупок!

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.