Apple розповіла про причини та складнощі випуску 15-дюймового MacBook Air

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після нещодавньої конференції WWDC 2023 компанія Apple раз у раз пояснює з приводу представлених пристроїв. Дійшла черга і до нового 15-дюймового MacBook Air. Топ-менеджери “яблучної” корпорації розповіли про причини випуску цього пристрою і складнощі в його створенні.

Питання про MacBook Air 15 ставив Марк Спунауер з порталу Tom’s Guide, а відповідали на них Кейт Бержерон, віцепрезидент Apple з розробки апаратного забезпечення, і Лаура Мец з відділу маркетингу комп’ютерів Apple. На питання про причини випуску цього ноутбука вони сказали, що компанія побачила на ринку великий попит з боку користувачів на подібні пристрої. При цьому далеко не всім потрібна висока продуктивність та інші фішки 16-дюймового MacBook Pro.

Що ж стосується вибору нетипової діагоналі екрана в 15,3 дюйма (стандартом вважаються 15,6″), представники Apple пояснили, що їхньою метою було отримати 15 дюймів. Однак виріз в екрані дозволив збільшити діагональ, надавши користувачам більше корисної площі. Цікаво також, що інженери хотіли зробити 15-дюймову модель такою ж тонкою, як і 14-дюймову, – 11,3 мм, але з міркувань надійності та міцності конструкції їм все ж довелося збільшити товщину до 11,5 мм. У будь-якому разі, вони зробили найтонший 15-дюймовий ноутбук у світі. До слова, саме домогтися достатньої міцності корпусу і стало найбільшим викликом при створенні цього пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевагами збільшеного розміру в Apple вважають два додаткові вуфери, які роблять звук голоснішим і насиченішим, збільшений трекпад і ті ж 18 годин автономної роботи, що і в меншій версії, незважаючи на більший екран.

Від відповіді на питання з приводу ціни 15-дюймового ноутбука представники компанії тактовно відійшли, розповівши, що він у 12 разів продуктивніший за найпотужніший MacBook Air на базі чіпів Intel, і загалом перехід на процесори розробки Apple відкриває перед користувачами значно більше можливостей, ніж це було можливо раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.