Точність 92%: пристрій вчать читати людські думки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стартап Neuralink, яку заснував Ілон Маск, зараз працює над технологією “читання думок”. Розробники планують застосовувати таку технологію, щоб люди змогли спілкуватися з комп’ютером.

Про це пише naked-science.

Пристрій, який має зчитувати думки, складається з навушників і чотирьох електродів, які зчитують нервово-м’язові сигнали людини. Штучний інтелект їх обробляє і визначає, що хотів сказати користувач.

Прототип вже тестували на десяти добровольцях. Кожному з них було потрібно 15 хвилин, щоб персоналізувати пристрій. Кількість слів у наборі алгоритму обмежена, тож піддослідним запропонували вирішити арифметичні операції. Середня точність розпізнавання склала 92%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Творці вважають, що винахід пригодиться людям, яким необхідно спілкуватися там, де заборонена гучна мова або дуже шумно.

Що таке Neuralink? Це американський стартап, що спеціалізується на нанобіотехнологіях. Один з головних напрямків роботи компанії є розробка інтерфейсів для надшвидкої взаємодії між машиною і людським мозком. Компанія створена 2016 року за участю Ілона Маска.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.