Гіганта в галузі кібербезпеки Darktrace купили за 5 мільярдів доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лідер у сфері кібербезпеки Британії Darktrace був придбаний приватною інвестиційною компанією Thoma Bravo в рамках угоди вартістю 5,3 мільярда доларів. Таким чином, компанія стане приватною і припинить своє перебування на Лондонській фондовій біржі.

Пропозиція в розмірі $ 7,75 за акцію являла собою спочатку 44-відсоткову премію до середньої ціни Darktrace за останні три місяці. Однак порівняно з недавнім зростанням вартості акцій премія скоротилася до 20%.

Заснована в 2013 році, Darktrace використовує штучний інтелект для виявлення кіберзагроз, таких як витоки даних та інші типи атак. Компанія може похвалитися такими клієнтами, як Airbus, Allianz і Las Vegas.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Darktrace вийшла на біржу 2021 року, взявши багатообіцяючий старт. Після залучення значного венчурного фінансування і досягнення приватної оцінки в 1,65 мільярда доларів, її публічний дебют було оцінено в 2,4 мільярда доларів. Проте ціна на акції компанії зазнала “американських гірок”, досягнувши історичного максимуму, за яким послідувало значне падіння.

Угода підлягає схваленню акціонерами і, як очікується, буде завершена до кінця 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.