Експерти з безпеки розповіли, як захистити телефон від злому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Витік особистої інформації може негативно вплинути на ваше соціальне та професійне життя. Тому, навіть якщо ви вважаєте, що не є метою зловмисника, важливо знати основні способи захисту конфіденційної інформації на вашому смартфоні. Усі користувачі смартфонів перебувають у зоні ризику.

Дотримуйтесь наведених нижче рекомендацій, щоб захистити свої дані:

Використовуйте ліцензійне антивірусне програмне забезпечення, щоб захиститися від програм, які отримують, копіюють або передають персональні дані зі смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не використовуйте програми, які можуть отримувати, копіювати або передавати персональні дані зі смартфона. Навіть якщо ви перебуваєте в магазині лише кілька хвилин, ваш гаджет може бути загублений або вкрадений. Паролі повинні складатися з цифр і букв і мати довжину не менше восьми символів.

Встановлюйте всі важливі оновлення на свій мобільний телефон. Оновлення не тільки покращують роботу операційної системи, але й підвищують безпеку.

Використовуйте VPN при передачі особистих даних через Інтернет. Видаляйте потенційно небезпечні дані після того, як одержувач отримав необхідну інформацію.

Звертайте увагу на виробника програмного забезпечення, яке ви встановлюєте. Не завантажуйте програми з невідомих джерел. Краще встановлювати програми з перевірених джерел.

Використовуйте шифрування даних для захисту інформації, що зберігається на вашому смартфоні, від несанкціонованого доступу.

Перебуваючи поза домом, вимикайте Wi-Fi і Bluetooth та уникайте підключення до незахищених мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.