Apple випустить iPhone з новими функціями ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple відновила переговори з OpenAI про використання технології штучного інтелекту (ШІ) для розробки нових функцій для iPhone в кінці цього року.

Про це Bloomberg повідомили незалежні джерела.

Дві компанії почали обговорювати умови можливої угоди і те, як функціонал OpenAI може бути інтегрований в наступну операційну систему Apple для iPhone, iOS 18.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це знаменує відновлення переговорів між двома компаніями, які були призупинені з початку року. Apple також веде переговори з Google, що входить до групи Alphabet, про ліцензування її чат-бота Gemini.

Apple ще не прийняла остаточного рішення про те, якого партнера вона буде використовувати.

Наступна операційна система iPhone OS включатиме кілька нових функцій, заснованих на власному розширеному мовному моделюванні Apple (програмне забезпечення ШІ, яке може генерувати текст, схожий на людську мову), але компанія також шукає партнера для створення чат-бота, схожого на ChatGPT від OpenAI.

Видалення додатків з китайського AppStore

Компанія Apple, яка постійно дотримується режиму інтернет-цензури в Китаї, заявила, що Управління кіберпростору Китаю наказало видалити додатки з “міркувань національної безпеки”.

Згадані сервіси популярні в Китаї, однак доступні лише через VPN-сервіси.

Ми зобов’язані дотримуватися законів у країнах, де ми працюємо, навіть якщо ми не згодні. Управління кіберпростору Китаю наказало видалити ці додатки з вітрини магазину в Китаї, виходячи з проблем національної безпеки, — йдеться в заяві Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.