Чим Xiaomi Mi Band 8 відрізняється від Mi Band 7. Чи варто оновлюватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Xiaomi презентувала новий фітнес-браслет Mi Band 8. Дехто стверджує, що це зовсім мінорний апдейт порівняно з попередником, а інші вже замовили новинку на зміну неактуальній “сімці”. Хто ж має рацію? Вивчили характеристики і готові дати відповідь.

Косметичний апгрейд

У Mi Band 8 компанія серйозно змінила форм-фактор пристрою: тепер це не капсула, що вставляється в браслет, а конструкція з двома ремінцями, які приєднуються зверху і знизу. Щоб відстебнути ремінець, потрібно натиснути на засувку, розташовану на задній частині корпусу.

З новим форм-фактором приходять і нові аксесуари. За допомогою спеціального кейса “вісімку” можна причепити до взуття – завдяки цьому апарат краще відстежує кількість кроків і вимірює їхню довжину, а також силу удару ноги об землю. Жінки можуть використовувати “бенд” як підвіску, просто прикріпивши гаджет до ланцюжка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновили і матеріал рамки – тепер вона металева, а не пластикова, тому девайс відчувається не таким бюджетним, як попередники.

Для любителів повбивати час

У Mi Band 8 з’явилася офіційна підтримка ігор – від 2048 до простеньких платформерів. Поки що їх тільки 4, але з часом кількість підтримуваних аппів буде збільшуватися. Звичайно, іграшки можна було запустити і на “сімці”, але лише милицевими способами.

Дрібні поліпшення і недоліки

Завдяки новому чипсету екран працює в 60-герцовому режимі – у 2 рази плавніше, ніж попередникЗбільшений зі 180 до 190 mAh акумулятор дає змогу “бенду” працювати аж до 16 днів. Ліміт попереднього покоління – 14 днів. Щоправда, ми трохи сумніваємося в правдивості цього твердження – все ж підвищена частота оновлення повинна набагато сильніше витрачати зарядЗ’явилися нові спортивні режими – наприклад, боксПовне заряджання тепер займає лише годинуПоясна зарядка тепер займає лише годинуЗ якихось причин у “вісімки” Bluetooth 5.1, хоча у “сімки” був BT 5.2. Незначне погіршення, але дуже незрозуміле.

Вердикт

Mi Band 8 однозначно зайде тим, кого завжди дратував зовнішній вигляд хітових смарт-браслетів. Власникам попереднього покоління можна не оновлюватися, але якщо досі носите на руці “шістку” або “п’ятірку”, час би замовити новинку. А якщо просто зараз обираєте між “сімкою” і “вісімкою”, хапайте саме новачка. Але якщо економите кожну копійку або не хочете купувати трекер у Китаї, можете взяти і попередника. Усі потрібні лінки залишимо нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.