Вийшла перша публічна бета-версія Android 14. Що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила першу бета-версію майбутнього масштабного оновлення Android 14 з низкою змін у системній навігації, новими функціями конфіденційності, налаштуваннями продуктивності та іншими нововведеннями.

Перші дві попередні збірки, що вийшли раніше тільки для розробників, дали загальне уявлення про зміни в Android 14. Однак загальнодоступна бета-версія також отримала деякі нові фічі.

Навігація за допомогою жестів тепер пропонує більш помітну стрілку назад у дизайн-коді Material You, яка підлаштовується відповідно до теми або шпалер пристрою. Крім загальної естетики, нова стрілка також допоможе користувачам краще зрозуміти роботу предиктивних жестів в Android 14, які попередньо відображають попередній екран для переходу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Android 14 також представлено нове меню “Поділитися”. Розробники тепер можуть додавати різні дії для конкретних додатків у верхню частину загального меню, як це показано на скріншоті.

Варто зазначити, що раніше розробникам доводилося створювати власне меню “Поділитися”, через що в різних додатках ці опції не мали візуальної узгодженості.

Крім того, у першій бета-версії Android 14 з’явилися розширені мовні налаштування, які дають змогу обирати потрібну мову для кожного додатка окремо, а також нові функції конфіденційності.

Завантажити бета-версію Android 14 можна на сайті Google, але тільки для смартфонів Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 і Pixel 7 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.