Названо 5 ознак, які говорять про те, що ваш смартфон настав час замінити на новий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше речі робили на десятиліття, а зараз уже відійшли від такої практики. Особливо швидко старіє цифрова техніка. Розглянемо кілька ознак, які говорять про те, що смартфон краще замінити на новий. Сучасні реалії диктують нам, що девайс потрібно міняти раз на 1-2 роки. І це не забаганка, просто гаджет занадто швидко починає приходити в непридатність.

Фізичні несправності

Такі, як втомлена батарея, зламаний роз’єм зарядки або навушників, квітучий або тріснутий дисплей. Іноді ремонт старого смартфона може вилитися у велику суму грошей. Якщо у вас бюджетний девайс, якому більше 3-х років, то іноді немає сенсу його ремонтувати. Мине ще кілька років, і він перетвориться на цеглу — зависатиме і гальмуватиме навіть на простих додатках.

Два гігабайти оперативної пам’яті

На жаль цього дуже мало. Такого обсягу оперативної пам’яті вистачає на операційну систему та запуск кількох додатків. А ось перемикання між запущеними програмами займатиме час. Якщо ваш смартфон працює не на полегшеній системі Android Go, то 2 гіга буде дуже мало.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мало постійної пам’яті

32 або 64 гігабайти постійної пам’яті на 2022 – явно недостатньо. Програми з кожним роком займають дедалі більше місця.

Також з часом накопичуються різні файли, які ми генеруємо за допомогою камери або отримуємо в месенджерах. Не завжди картка пам’яті дозволяє повноцінно розширити обсяг – не всі програми можуть бути встановлені на неї. До того ж ризик втрати даних із SD-карт набагато вищий, ніж із внутрішньої пам’яті пристрою.

Слабке та застаріле залізо

Навіть якщо на вашому смартфоні 4 гігабайти пам’яті, а він був куплений 3 роки тому, то процесор вже морально застарів. Щороку виходять нові дедалі потужніші процесори. Якщо девайс гальмує на серйозних завданнях, то крім як замінити більш потужний, більше нічого не можна зробити.

Любителям пограти на телефоні теж потрібно знати про те, що багато хто залежить від графічного чіпа. Можливо, у ваших улюблених ігор на потужному девайсі буде зовсім інший рівень графіки. Дисплей теж важливий: частота оновлення 60 Гц та 144 Гц – це небо та земля для любителів пограти.

А камери топових смартфонів просунулися так, що за допомогою них часто знімають кліпи та окремі моменти у художніх фільмах.

Слабкий акумулятор

Сучасні смартфони можуть тримати заряд кілька днів — технології просунулися як у створенні батарей, так і в апаратно-програмному забезпеченні. Процесори стали “розумнішими” – рівномірний розподіл навантаження по ядрах дозволяє зменшити енергоспоживання всього апарату. Також покращилося споживання енергії з програмної точки зору.

Приводом для зміни смартфона на новий і сучасніший може бути наявність тих чи інших функцій. Наприклад:

  • Наявність NFC-модуля щодо безконтактних платежів;
  • Підтримка віртуальної сім-карти eSIM або кілька слотів під фізичну сімку;
  • Можливість зйомки відео із дуже великою частотою кадрів.

І так далі. Усі функції в одній статті не згадати — смартфони бувають різні. Але найголовніше виклав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.