Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на минулу практику, можна припустити, що вони вийдуть на чіпі M3.

Щоправда, останні чутки говорять, що Apple може пропустити це покоління і уявити новий M4, суттєво розширивши ШІ-можливості iPad Pro. Таким чином, незабаром ми можемо стати свідками анонсу перших «ШІ-продуктів» купертинівців.

Інсайдер Bloomberg Марк Гурман поділився цією інформацією у свіжому випуску розсилки Power On.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічні характеристики M4 не розголошуються, але аналітик припускає, що нові iPad Pro позиціонуватимуться як перші пристрої Apple з найпотужнішими можливостями ІІ. Презентація стане свого роду «прев’ю», що натякає на які ІІ-новинки варто чекати до кінця року і на WWDC.

Навряд чи M4 розроблено на принципово новій архітектурі. Швидше, буде трохи доопрацьовано дизайн М3 для створення ефекту «революційного» чіпа.

Оскільки iPad Pro будуть позиціонуватися як «ШІ-пристрої», M4 очікується збільшеної нейромережі для обробки складних завдань.

Аналогічні зміни очікуються і в чіпах A18 та A18 Pro, необхідних для роботи ШІ-функцій у iOS 18.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.