Новий Samsung Galaxy порівняли із iPhone – все дуже погано

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S22 тільки-но надійшов у продаж – це означає, що блогери вже встигли його протестувати і порівняти з іншими пристроями. Насамперед, звичайно ж, з iPhone. Причому, з не найновішим. Можна подумати, що експерти так розважаються, проводячи порівняння з найсучаснішими пристроями, але раціональне зерно в цьому є. Крім того, вже з’явилися тести автономності флагмана від Samsung із iPhone 13 Pro Max. Результати не тільки вражають, а й змушують задуматися, що ж такого вміє робити Apple і чому Samsung не може повторити купертиновців. Втім, все по порядку.

Переваги iPhone 11

Автори німецького блогу Computer Base протестували продуктивність процесорів у бенчмарку. З результатів тесту стало зрозуміло, що найпотужнішим чіпом для смартфонів став А15 Bionic, який встановлюється в iPhone 13, а також iPhone SE 3 з недавніх пір . Він набрав 53,4 бали. Ймовірно, ви не будете здивовані, коли дізнаєтеся, що досі високо котирується і A13 Bionic з iPhone 11 – 33,9 балів за результатами тесту.

При цьому чіп Exynos 2200 із Samsung Galaxy S22 та S22+ набрав 33 бали. Різниця не така критична, але змушує задуматися про недалекоглядність південнокорейського виробника. Щоправда, варто звернути увагу на те, що синтетичні тести — далеко не показник. Та й версія Exynos 2200, яка встановлена ​​в S22 Ultra, отримала 34 бали, трохи випередивши A13 Bionic. Проте питання до чіпа, як і раніше, залишаються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, питання до нового чіпа Exynos із Samsung Galaxy S22 залишилися і у самих авторів дослідження. На їхню думку, продуктивність процесора та графічного чіпа має значення у багатьох ситуаціях і це дивно, що флагманський Android-смартфон не може випередити чіп від Apple трирічної давності. Також вони зазначили, що це вагома вада, яку не виправити оновленнями.

Samsung проти iPhone

Не забули порівняти з iPhone 13 Pro Max та найновіший Samsung Galaxy S22 Ultra. Експерти з PCMag провели дослідження за допомогою Geekbench 5, результати якого знову здивували (або ні): свіжий флагман від Samsung знову поступився iPhone, набравши 1232 бали в одноядерному тесті проти 1735 у смартфона від Apple.

Android-флагман виявився слабшим і в багатоядерному тестуванні, показавши результат у 3433 бали, тоді як iPhone 13 Pro Max – 4647. Фахівці також відзначили, що Neural Engine в iPhone 13 Pro Max, що відповідає за обчислення штучного інтелекту та нейромережеву обробку, виявився набагато більшим. Чим аналог від Samsung : iPhone отримав 948 балів, а Samsung Galaxy – всього 448.

До речі, фахівці зазначили, що A15 Bionic вийшов помітно кращим і потужнішим за А14 Bionic. Те ж не можна сказати про Snapdragon 8 Gen 1, встановлений у флагман від Samsung: сильних відмінностей від Snapdragon 888 немає. Деякі тести, наприклад, GFXBench показали, що потужність процесора Snapdragon 8 Gen 1 зросла на 20% порівняно з попереднім поколінням.

Час роботи iPhone 13 Pro Max

Минулої осені експерти з PhoneBuff вже тестували, наскільки потужніша батарея iPhone 13 Pro Max у порівнянні з Samsung Galaxy S21. Нагадаю, смартфон від Apple мав явно меншу ємність акумулятора (4352 мА*год), ніж S21 Ultra (5000 мА*год) і переміг, пропрацювавши на 2,5 години довше.

Фахівці вирішили повторити цей тест, використавши Galaxy S22 Ultra. Варто зазначити, що в смартфоні також залишився акумулятор на 5000 мА*ч, а тест, як і раніше, складається з використання Google карт, перегляду стрічки в Instagram, відео на YouTube та ігор. З перших тестів Galaxy S22 Ultra почав програвати конкуренту від Apple, розрядившись за годину в режимі розмови на 6%. iPhone за цей час втратив лише 1%. У результаті новий флагман від Samsung протримався 9 годин 16 хвилин, а iPhone 13 Pro Max – 12 годин та 6 хвилин.

Розрив виявився навіть більшим, ніж минулого разу — майже 3 години замість 2,5 години. Енергоефективність А15 Bionic знову на висоті – перше, що спадає на думку. І це так. Правда, автори тесту не врахували той факт, що екран Samsung Galaxy S22 Ultra трохи більше, ніж у iPhone 13 Pro Max. Та й у побуті, швидше за все, різниця виявиться не такою значною, як у лабораторних тестах.

Проте всі порівняння наштовхують на думку, що Samsung щось робить не так. Принаймні у компанії зрозуміли, що нескінченно збільшувати ємність акумулятора неможливо. Але залишаються питання до Exynos та Snapdragon, які відстають на 2-3 роки від Apple Silicon.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.