Intel представила процесори не для комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні на виставці CES 2022 компанія Intel представила процесори Core 12-го покоління під кодовими назвами Alder Lake S та H. Це перша родина процесорів з гібридною архітектурою для периферійних пристроїв.

Ці процесори призначені у розвиток Інтернету речей (IoT). Вони можуть використовуватися в устаткуванні для торгівлі, охорони здоров’я та виробництва. Процесори можуть забезпечити швидкі обчислення, підтримку 4K та 8K екранів і т.і.

Процесори серії Alder Lake S для IoT у 1,36 рази швидше у однопотоковій продуктивності, у 1,35 рази швидше у багатопотоковій продуктивності та у 1,94 рази швидше у графічній продуктивності порівняно з моделями 10-го покоління. Нові процесори пропонуються у випадках з кількістю ядер до 16 (продуктивні + енергоефективні), з TDP від ​​35 Вт до 65 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується серії Alder Lake H, то її представники в 1,04 рази швидше в однопотокових задачах, у 1,18 рази – у багатопотокових, у 2,29 рази – у графіку в порівнянні з моделями 11-го покоління. У лінійці Alder Lake H є процесори з 14 ядрами та 20 потоками. TDP знаходиться в діапазоні від 35 до 45 Вт. Також вийдуть моделі серій U та P з TDP від ​​15 Вт до 28 Вт. Процесори можна застосовувати для завдань робототехніки, в розумних будинках та містах.

Процесори Alder Lake S будуть доступні вже у січні 2022 року, а Alder Lake H – у квітні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.