Еталонний смартфон Qualcomm увірвався в топ-5 камерофонів DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений в липні флагманський смартфон для інсайдерів пройшов тестування камери в DxOMark. Експерти оцінили можливості зйомки пристрої в самих різних умовах – і за результатами випробувань оригінальний гаджет зайняв одну з верхніх рядків у фірмовому рейтингу камерофонів.

Основна камера апарату під назвою Smartphone for Snapdragon Insiders представлена ​​трьома датчиками з дозволом 64 (Sony IMX686, f / 1.8), 12 і 8 Мп. Гаджет здатний знімати з 3-кратним оптичним наближенням і записувати відео в якості 8K @ 30 fps.

За словами експертів, практично в будь-яких умовах зйомки смартфон демонстрував швидку і безпомилкову роботу автофокусу. Камера добре контролювала рівень шуму, а фотографії при перегляді в галереї не відрізнялися від «живої» картинки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть при поганому освітленні гаджет «витягував» широкий динамічний діапазон, точну передачу балансу білого, а при зйомці відео зберігалася висока яскравість і чіткість зображення як на вулиці, так і в приміщенні.

До мінусів моделі були віднесені помилки в підрахунку значень контрасту в деяких сценах і локальні втрати текстури об’єкта. Крім того, на частині фотографіях спостерігалася неточна передача кольору (легкий рожевий відтінок), а при слабкому освітленні і зйомці на телеоб’єктив – недолік балансу білого. Ці ж недоліки виявлялися і при запису відео в аналогічних умовах.

За підсумками тестування смартфон набрав 133 бали, посівши п’яте місце у зведеному рейтингу DxOMark, поступившись три бали HUAWEI Mate 40 Pro. Лідером списку як і раніше залишається флагманський HUAWEI P50 Pro з результатом в 144 бали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.