Через постанову Уряду Google може зникнути з Австралії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Австралійський Уряд ухвалив постанову, згідно з якою, закордонні технологічні корпорації, такі як Google, будуть сплачувати певну комісію місцевим ЗМІ, оскільки саме вони виступають в якості ключового джерела трафіка. Ця постанова призведе до додаткових фінансових витрат. Найбільше вона вдарить по Facebook та Google. Вже найближчим часом найпопулярніший пошуковий сервіс може зникнути з австралійського ринку.

Reuters повідомляє, що впливові технологічні корпорації незадоволені цим законом. Вони вважають його недієвим. Пошукова система Google охоплює майже 94% австралійського ринку. Якщо американська компанія дійсно припинить обслуговування користувачів з Австралії, то її місце може зайняти пошукова система Bing. Компанія Microsoft готова піти на додаткові витрати, щоб стати безперечним лідером в цьому регіоні.

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла поспілкувався з Прем’єром Австралії та запропонував йому свій проект про поширення пошукової системи Bing. Однак наразі подробиці перемовин залишаються таємницею.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.