4G-мережа в діапазоні 900 МГц охопила вже понад тисячу населених пунктів України

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Популярний оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна оголосив, що з моменту запуску 4G в діапазоні 900 МГц, мережа LTE-900 оператора охопила вже понад тисячу населених пунктів України.

Перша мережа LTE-900 від Vodafone запустилась в Закарпатській області, а за нею послідували Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Рівненська і Волинська області. Раніше в населених пунктах, де тепер працює мережа LTE 900 МГц, призначена для користувача швидкість в EDGE була менше 0,5 Мбіт / с. Після запуску LTE 900 МГц швидкість зросла до 48 Мбіт / с, що відкриває нові можливості для онлайн-освіти, медицини, дозвілля і стимулює розвиток підприємств та економіки в цілому.

Розширення 4G-покриття в областях дало оператору можливість, спільно з регіональними адміністраціями, запустити проект Vodafone Village Routes, спрямований на підтримку сільського туризму і підприємницької діяльності в селах. У ці маршрути включені сільські садиби, які розвивають зелений туризм, маленькі агрогосподарства, ферми, пекарні, сироварні, майстерні, де займаються народними промислами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До кінця 2020 року мережа LTE 900 МГц буде запущена в усіх областях України: по черзі від заходу на схід. Згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року має бути забезпечено покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 чоловік з охопленням 95% території і 90% населення України. А також – покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.