Мільйони користувачів Android опинилися в небезпеці через нову загрозу

Вже могло постраждати не менше 100 млн власників смартфонів.

Мільйони користувачів Android опинилися в небезпеці через нову загрозу
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні версії Android пропонують більш високий рівень безпеки системи і більше можливостей для користувачів контролювати свої особисті дані. Однак деяким програмам все ще вдається отримувати доступ до чужих пристроїв.

Як пише Forbes, фахівці з кібербезпеки з VPNpro виявили ряд шпигунських програм від китайських розробників і позначили її як шпигунські. За словами експертів, додатки запитують «небезпечні дозволи», а одна з програм також містить прихований троян.

Мільйони користувачів Android опинилися в небезпеці через нову загрозу

Всі шкідливі програми випущені компанією QuVideo Inc, найбільш відому завдяки редактору відео VivaVideo. У останнього більш 100 млн встановлень в Google Play. При цьому редактор входить в список з 40 китайських додатків, зарахованих до потенційно небезпечних програм урядом Індії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Софт від QuVideo доступний і на iOS. Щоправда, більш сувора політика обмежень Apple не дозволяє додаткам розробника отримувати доступ до обмеженої інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.