Топ-15 найкращих китайських смартфонів у 2024 році

Топ-15 найкращих китайських смартфонів у 2024 році
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли настає час змінити телефон, перед покупцем постає вибір: взяти модель від відомого виробника, чиє ім’я у всіх на слуху, або придбати менш популярний гаджет із Китаю. У першому випадку є можливість переплатити за бренд. У другому — можна вибрати цікавий варіант із гарним співвідношенням між ціною та якістю.

Найкращі китайські телефони в 2024 році мало чим поступаються смартфонам американських і корейських брендів. Вони підтримують сучасні технології, швидку зарядку та оснащені потужними камерами. У статті разом з експертом розповімо про флагманські моделі, смартфони з гарною камерою та найкращі пристрої з бюджетного сегменту.

Критерії вибору смартфонів

Щоб розподілити місця у рейтингу, ми вивчили сайти виробників та відгуки користувачів. Смартфони відбирали за кількома критеріями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Продуктивність. Щоб телефон працював спритно і не зависав, коли ви проходите рівень у мобільній грі або відкриваєте кілька вкладок браузера, він повинен мати потужний процесор і достатній обсяг пам’яті.

2. Дисплей. До рейтингу увійшли моделі з екранами від 6 до 7 дюймів, з високою роздільною здатністю та яскравістю, насиченою передачею кольору і частотою оновлення до 120 Гц. Висока частота дає плавну роботу інтерфейсу та комфортний перегляд фото та відео.

3. Камера. У рейтингу враховували кількість та розмір пікселів в основній та фронтальній камерах, дозвіл, стабілізацію та характеристики об’єктивів. Також перевіряли додаткові функції, наприклад, спеціальні фільтри та режими зйомки.

4. Акумулятор. Від об’єму батареї залежить, як довго смартфон проживе без заряджання. У моделях нашого рейтингу акумулятора при середньому навантаженні вистачає на день.

Рейтинг топ-5 китайських смартфонів за співвідношенням ціна-якість

У цих моделей гарна продуктивність, камери з високою роздільною здатністю та ємні акумулятори. Вони не дотягують до флагманів, проте зберігають вартість на середньому рівні.

1. Xiaomi Redmi Note 13 Pro

У 13-й лінійці китайського бренду представлено три смартфони: Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro та Xiaomi Redmi Note 13 Pro+. Найкращою за ціною та характеристиками ми вибрали другу модель — Xiaomi Redmi Note 13 Pro: у неї оновлений 8-ядерний процесор MediaTek Helio G99 Ultra та камера 200 Мп.

Екран смартфона — AMOLED з роздільною здатністю FHD+ та максимальною яскравістю до 1300 нит. Оновлюється він із частотою до 120 Гц. Заряду акумулятора 5000 мА·год вистачає приблизно на півтора дні при несильному навантаженні, а якщо грати або постійно дивитися відео – зарядка знадобиться до кінця дня. Ще пара плюсів смартфона: ударостійке скло Gorilla Glass 5 та захист корпусу від пилу та вологи за стандартом IP54.

2. Realme 12 Pro

Дизайн смартфона натхненний брендом швейцарського годинника: корпус оброблений силіконом, що повторює текстуру шкіри, а золотисті рифлені деталі схожі на металевий ремінець. У гаджета 6,7-дюймовий AMOLED-екран зі 100% колірним охопленням DCI-P3, що передає 1,07 млрд відтінків.

У «собрата» смартфона — моделі Realme 12 Pro+ — додано портретну камеру-перископ 64 Мп з 3-кратним оптичним наближенням. Це фотоможливість флагманського рівня, але в Realme 12 Pro камери трохи простіше. Основний модуль у нього – 50 Мп з оптичною стабілізацією. Портретний об’єктив 32 Мп з 2-х оптичним зумом дозволяє створювати виразні деталізовані знімки без втрати якості.

Алгоритм MasterShot обробляє фото, зроблені на різних фокусних відстанях, досягаючи реалістичних кольорів та освітлення. Ємний акумулятор 5000 мА·год та 8-ядерний процесор Snapdragon 6 Gen дозволяють зберігати продуктивність та швидкість роботи смартфона.

3. Tecno Pova 6 Pro

Смартфон зі стильним корпусом, що переливається, і LED-підсвічуванням на задній панелі. Можна налаштувати динамічний світловий ефект для заряджання, дзвінків, ігор та не тільки.

Екран гаджета – AMOLED з FHD + роздільною здатністю. Частоту оновлення можна збільшити з 60 до 120 Гц, щоб досягти плавної анімації. На дисплеї вбудовано сканер відбитків пальців. У смартфона ємний акумулятор 6000 мА·год, який заряд до двох днів при активному використанні, та швидка зарядка 70 Вт. Він заповнює батарею на 100% за 55 хвилин. Основна камера – 108 Мп, а фронтальна – 32 Мп, з подвійним спалахом, але без автофокусу.

4. Infinix Note 40 Pro

Смартфон з просунутою камерою, «розумним» підсвічуванням та широкими можливостями заряджання. Він підтримує швидку зарядку 70 Вт, бездротову – 20 Вт, а також може заряджати інші гаджети. Доступні три режими заповнення акумулятора для різних ситуацій.

Основна камера – 108 Мп. Оснащена двома додатковими блоками та оптичною стабілізацією, а також працює триразовий зум, який дозволяє наблизити кадр без втрати якості. Фронтальна камера вміє робити широкоформатні знімки, щоби на фото помістилося більше деталей. Світлодіодне підсвічування поряд з камерами працює на основі штучного інтелекту: можна налаштувати колір, світлові ефекти та типи повідомлень, на які вона реагуватиме.

5. Huawei nova Y91

Смартфон із об’ємною батареєю 7000 мА·год. Якщо дивитися відео, заряду вистачить на 29 годин. Екран великий – 6,95 дюйми, гранична яскравість – до 530 нит, а частота оновлення – до 90 Гц.

Працює вбудована стереосистема із двох динаміків. Відео Huawei nova Y91 знімає лише як 1080 пікселів, 30 кадрів/с. Є камера високої роздільної здатності 50 Мп. Об’єктив на передній панелі 8 Мп. Можна перемикатися між фронтальною та основною камерами, не перериваючи зйомку.

Рейтинг топ-5 флагманських китайських смартфонів

Такі моделі нічим не поступаються топовим пристроям A-брендів. У них використовуються передові технології та цікаві оновлення, а коштують вони значно вище за середню ціну по ринку.

1. Xiaomi 14 Ultra

Смартфон з квадрокамерою та продуктивним процесором. Об’єктиви розроблені разом із компанією Leica, що спеціалізується на випуску фотообладнання. Чотири модулі: основний, ультраширококутний 0,6х і два телефотооб’єктиви 3,2х і перископ 5х допомагають створювати знімки професійного рівня навіть при поганому освітленні. Усі модулі по 50 Мп, а фронтальна камера – 32 Мп. У режимі “Портрет” доступні майстер-об’єктиви з готовими налаштуваннями та ефектами.

Продуктивний процесор Snapdragon 8 Gen 3 та запас пам’яті у 16 ​​ГБ забезпечують швидку роботу смартфона. Він швидко відгукується, не підвисає і зберігає якість картинки при високому навантаженні і в вимогливих іграх. Акумулятор 5000 мА·год довго тримає заряд, а зарядка 90 Вт заповнює батарею за півгодини.

2. Honor Magic6 Pro

Смартфон із потрійною камерою з технологіями Al, витривалим акумулятором та міцним захисним дисплеєм. Основний об’єктив гаджета – 50 Мп, забезпечений технологією “Захоплення руху”: вона дозволяє знімати на ходу і відобразити чіткий знімок в динаміці. Перископічна телефотокамера з оптичним зумом та стабілізацією робить кадри з роздільною здатністю 180 Мп. На передню камеру 50 Мп можна зробити чіткі селфі: автофокусування налаштує об’єктив, а технології штучного інтелекту виправлять спотворення.

Смартфон працює на кремнієво-вуглецевому акумуляторі другого покоління, який не втрачає продуктивність навіть на морозі -20°C. Покриття HONOR NanoCrystal Shield захищає AMOLED-дисплей від ударів та подряпин.

3. vivo X100 Pro

Флагманська модель працює на базі потужного процесора MediaTek Dimensity 9300. У неї просунута оптика: три об’єктиви по 50 Мп та фронтальна камера 32 Мп з ширококутним об’єктивом. Передбачено спеціальний нічний режим, можливість знімати зоряне небо та функцію Sunshot для зйомки світанку та заходу сонця. Телеоб’єктив має 4,3-кратне оптичне збільшення і режим макрозйомки. Відео смартфон знімає у 8K-якості.

Запас пам’яті у моделі великий – до 1 Тб. Дисплей загнутий, від чого площа огляду видається ще більшою. Корпус захищений від пилу та води – ступінь захисту IP68. Заряджати смартфон можна швидкою зарядкою 80 Вт або бездротовою 50 Вт.

4. OPPO Find X7 Ultra

Флагманська модель із серії Find X7. У гаджета два телефотооб’єктиви по 50 Мп, які знімають з різної фокусної відстані. Максимальне збільшення кадру без втрати якості – у шість разів. Фронтальна камера 32 Мп підтримує зйомку 4K відео зі швидкістю 60 fps.

Дисплей з високою роздільною здатністю 3168 × 1440 пікселів чітко передає деталі зображень та дрібні шрифти. Підсвічування до 2600 нит дозволяє легко розглянути картинку навіть при сліпучому сонці. Смартфон підтримує швидку зарядку 100 Вт, яка заповнює батарею за півгодини, бездротову – на 50 Вт, та реверсивну – на 10 Вт.

5. Huawei P60 Pro

Смартфон з мінімалістичним дизайном у чорно-білому, «мармуровому», кольорі. Краї екрана загнуті, а блок із камерами компактно розташований не по центру, а збоку задньої панелі. Корпус із ступенем захисту IP68 захистить гаджет, навіть якщо ви ненавмисно втопите його у ванні.

Камера з телеоб’єктивом захоплює багато світла і знімає деталізовані знімки і вдень, і вночі. Технологія XMAGE дозволяє відобразити кадри з натуральним, яскравим або яскравим фільтрами. Доступні швидка та надшвидка зарядка. У режимі Turbo батарею можна заповнити на 50% за 10 хвилин. Працює оптимізація живлення, щоб смартфон довше обходився без підзарядки.

Рейтинг топ-5 недорогих китайських смартфонів із гарною камерою

У таких моделей висока роздільна здатність основної камери, але додаткові об’єктиви більш прості. Фотографії доопрацьовує штучний інтелект, тому картинка часом виходить неприродною.

1. Honor 90

Це смартфон із вигнутим дисплеєм та камерою флагманського рівня в 200 Мп. За замовчуванням він знімає з роздільною здатністю 12,5 Мп. Honor 90 також має ширококутну камеру з автофокусом, макро- і зйомку в нічний час, а на фронтальну камеру 50 Мп можна робити деталізовані селфі. Відео смартфон знімає з роздільною здатністю 4K.

У моделі AMOLED-дисплей 2664×1200 пікселів. Передбачено захист зору: частота ШІМ 3840 Гц знижує втому очей від мерехтіння екрана. Максимальна яскравість досягає 1600 ниток: можна легко користуватися смартфоном на вулиці в сонячний день. Також серед плюсів – продуктивний процесор Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition та ємний акумулятор 5000 мА·год.

2. Xiaomi Redmi Note 12 Pro 4G

На задній панелі цього смартфона – чотири камери. Основна – з високою роздільною здатністю 108 Мп – робить чіткі деталізовані знімки, а за допомогою технології Xiaomi ProCut їх можна кадрувати без втрати якості. На ширококутну камеру 8 Мп можна знімати пейзажі: кут огляду має 119 градусів, тому в кадр поміщається більше простору.

У макрокамери роздільна здатність невелика – всього 2 Мп. На фронтальну, завдяки вбудованим фільтрам та ефектам, можна зробити цікаві селфі. Відео смартфон записує в 4K або FullHD, з цифровою стабілізацією, щоб кадр не тремтів.

3. POCO X4 Pro 5G

Цей смартфон має камеру з роздільною здатністю 108 Мп і трьома об’єктивами. Завдяки технології об’єднання 9 пікселів в 1, на фото чітко видно навіть дрібні деталі, а функція Dual Native ISO та світлочутливість роблять картинку більш контрастною та насиченою. Знімки в денний та нічний час виходять однаково добре.

Дисплей AMOLED 6,67 дюйма підтримує широкий колірний охоплення DCI-P3, частоту оновлення 120 Гц і яскравість до 1200 нит. Смартфон передає безліч відтінків, плавно та точно оновлює картинку, а адаптивне регулювання яскравості підлаштовується під освітлення, щоб очам було комфортно.

4. Infinix HOT 40 Pro

Це бюджетний смартфон з ігровим процесором MediaTek Helio G99 та двигуном XBOOST. Виробник наголошує на ігрові можливості моделі: продуктивність, можливість розширити пам’ять з 8 до 16 ГБ, аналоговий гіроскоп для покращення орієнтації в 3D-просторі та чуйний інтерфейс.

Камерам також приділили увагу. Їх у смартфоні три: основна з роздільною здатністю 108 Мп, кільцевим спалахом та об’єднанням пікселів для кращої деталізації, макро – 2 Мп і фронтальна зі спалахом – 32 Мп. Окремого ширококутного модуля немає, зате можна робити селфі з кутом 90 °: у кадр поміститься велика компанія або цікавий вид за спиною. Відео смартфон знімає у форматі 2K 30 кадрів/с та зі стабілізацією для 1080p.

5. TECNO Spark 10 Pro

Недорогий смартфон із подвійною камерою: основний об’єктив 50 Мп поєднаний із модулем штучного інтелекту. Ширококутної та макрозйомки немає, але завдяки об’єднанню пікселів 4 в 1 знімки виходять чіткими. Крім того, AI-камера сама налаштовує кольори, світлотінь та ракурс.

Для селфі передбачено підсвічування трьох рівнів: від м’якого світла 10 люкс до спалаху на тривалій витримці. Фронтальна камера 32 Мп дозволяє зняти гарний портрет на згадку. Відео смартфон записує у 2,5 K-якості, 30 кадрів/с, без стабілізації. Проте є різні кінематографічні ефекти, щоб знімати ролики для соцмереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.