Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і Samsung додали функції штучного інтелекту у свої смартфони, Apple змушена інтегрувати аналогічні функції ШІ до свого iPhone.

З’явилася інформація про ШІ-можливості нового браузера Safari. Для тих, хто використовує іншу браузерну програму на своєму iPhone, нововведення можуть стати вагомою причиною переключитися на браузер за замовчуванням.

За даними Apple Insider, перехід до функцій ШІ супроводжуватиметься перебудовою інтерфейсу користувача. Всі інструменти повинні бути зібрані централізовано в одному місці і більше не будуть розподілятися за меню загального доступу, адресного рядка та меню налаштувань, як раніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому меню Safari можна побачити нові функції ШІ. Зображення: Apple Insider З’явиться ШІ-інструмент для узагальнення змісту сайту, можливо, у вигляді коротких тез. Samsung інтегрувала аналогічну функцію у власний браузер на своїх мобільних смартфонах преміум-класу.

На відміну від Samsung, ШІ Apple повинен виконувати цю роботу безпосередньо на iPhone. За допомогою Galaxy AI від Samsung дані відправляються у хмару, де вони обробляються.

Ще одним ключовим компонентом нового браузера Safari стане Web Eraser. Завдяки цьому рішенню користувачі можуть приховувати небажаний контент та отримувати повністю персоналізовані матеріали. Перш за все, це рішення можна використовувати для видалення рекламних банерів, що заважають, а також цілих частин сайтів.

Щоб гарантувати, що користувачі нічого не пропустять за допомогою таких налаштувань, Apple повідомлятиме, що певний контент буде прихований при повторному відвідуванні сайту. Звичайно, має бути можливість швидко повернутися на вихідний сайт.

“Circle to Search” Samsung. Зображення: Samsung Google та Samsung вже надали своїм смартфонам загальносистемний візуальний пошук за допомогою функції Circle to Search. Наприклад, якщо користувач хоче дізнатися більше про якийсь об’єкт на фото, він обводить його, і Google надає відповідні результати, використовуючи розпізнавання зображень та пошук в інтернеті.

iOS 18 має додати до iPhone дуже схожу функцію. Вона повинна дозволити шукати зображення на смартфонах Apple. Візуальний пошук має працювати на всій системі iOS, у тому числі у браузері Safari. Однак очікується, що цю функцію буде запущено не раніше 2025 року.

Apple представить свої нові iPad наступного вівторка, 7 травня, але невідомо, чи будуть озвучені на заході будь-які новини про функції ШІ. Ймовірно, на конференції розробників WWDC, що розпочнеться 10 червня, Apple презентує iOS 18.

Перша версія нової операційної системи iPhone для розробників має бути випущена незадовго до виступу на WWDC. Очікується, що публічна бета-версія буде випущена влітку. А повноцінна версія iOS 18 буде доступною для завантаження, коли восени з’являться нові iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.