Android 15 скопіює у iOS корисну функцію екрана блокування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вивчаючи тестове складання Android 15 Beta 1.2, інсайдери виявили у ній цікаве нововведення. Йдеться про розширені можливості штатного екрана блокування, що нагадують функцію Live Activities в iOS. У мережі вже з’явилися перші зображення з демонстрацією того, як це виглядатиме.

Віджети, показані на скріншотах, для екрана блокування з’являються в нижній частині дисплея, але можуть бути переміщені на розсуд користувача. Крім того, вони підтримують прокручування для відображення розширеної інформації. Інсайдери продемонстрували, як виглядають віджети календаря, таймера, погоди та деяких сторонніх програм — наприклад, Adidas Running.

За даними порталу Android Authority, дизайн віджетів, які покращують користувальницький досвід власників смартфонів, може бути доопрацьований до виходу релізної версії Android 15. Чи буде нова функція ексклюзивом гаджетів серії Pixel або стане загальнодоступною, поки невідомо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.