iOS 18 стане одним із найпомітніших оновлень. У ньому зміниться домашній екран

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова версія операційної системи iOS 18 отримає не лише функції на базі штучного інтелекту, а й низку примітних стилістичних змін

За даними інсайдерів, iOS 18 стане одним із найбільших апдейтів операційної системи для iPhone за останні роки. Наприклад, він принесе важливі оновлення для багатьох вбудованих програм — таких, як «Фотографії», «Пошта», «Нотатки» та «Фітнес». А додаток «Калькулятор», наприклад, отримає нові функції і вперше цього року з’явиться на iPad, оскільки він буде включений до iPadOS 18.

Важливіше, що iOS 18 вперше дозволить розташовувати іконки додатків на домашньому екрані у довільному порядку – користувач зможе відключити вирівнювання значків по сітці, чого раніше ніколи не було. Зміни в дизайні операційної системи зроблять програми більш модульними та простими в оновленні та налаштуваннях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними інсайдерів Apple, корпорація працює над стандартизацією бібліотеки компонентів інтерфейсу користувача, які вона використовує у своїх додатках. Це полегшить командам розробників їх оновлення – особливо з урахуванням того, що вони все частіше стають доступними у вигляді універсальних програм, що охоплюють iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, tvOS та VisionOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.