Samsung судять за відсутність оновлень для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Голландська некомерційна організація Consumentenbond, що відстоює інтереси споживачів, подала в суд на компанію Samsung через те, що деякі її смартфони не отримують оновлення операційної системи.

Consumentenbond стверджує, що Samsung зобов’язалася оновлювати смартфони протягом двох років з моменту їх випуску, але цієї умови не завжди дотримується. Крім того, споживач може купити пристрій через рік після того, як він з’явилося в продажу, і тоді максимум, на що він може розраховувати, – отримання апдейтів протягом одного року. Захисники споживачів вважають, що Samsung необхідно примусити оновлювати всі свої смартфони протягом чотирьох-п’яти років, а два роки гарантованих оновлень повинні відраховувати не з початку продажів тієї чи іншої моделі, а з того дня, коли покупець придбає пристрій в магазині.

Samsung стверджує, що інформація про випуск оновлень лише орієнтовна, а флагманські смартфони лінійки Galaxy S отримують апдейти і після закінчення двох років. Наприклад, Galaxy S4, S5 і S6, випущені в 2013, 2014 і 2015 роках, були оновлені в 2017 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОtelecompaper

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.