Відбувся реліз альтернативного браузера Arc для Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через п’ять місяців після прем’єри бета-версії браузер Arc для платформи Windows вийшов у випуск. Розробники випустили проморолик, що демонструє основні переваги програми, і поділилися своїм баченням того, яке місце може зайняти Arc на ринку браузерів.

Arc ґрунтується на Chromium, але відрізняється від інших браузерів бічним розташуванням стрічки вкладок за замовчуванням. Є організація вкладок папок (Spaces), поділ екрана без відкриття другого вікна (Split View), редагування сторінок (Boosts), функція «картинка в картинці», а також підтримка тем оформлення, нічного режиму та функції Peek — швидкого перегляду посилань з наведення курсор. Завантажити браузер можна на сайті розробників .

Ще одна особливість Arc – створення профілів (робочих просторів) – наприклад, можна розділити робочий та домашній веб-серфінг. Крім того, браузер підтримує розширення для Google Chrome. Версія для Windows може синхронізуватися з програмою Arc Search для iOS. На момент релізу програма підтримує лише Windows 11, але пізніше зможе запускатися і на “десятці”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія The Browser Company вважає, що Arc — це «заміна Google Chrome, на яку всі так довго чекали». Розробники впевнені, що ринок браузерів стагнує, і Arc пропонує альтернативу конкурентам, як колись Google запропонувала Chrome замість звичного Internet Explorer. Цікавий факт – одним із творців Arc став Дарін Фішер, який раніше брав участь у розробці браузерів Netscape Navigator, Firefox та Chrome.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.