Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному календарному кварталу.

За підсумками звітного періоду виручка Apple склала $90,8 млрд, а чистий прибуток — $23,6 млрд, порівняно з виручкою в $94,8 млрд і чистим квартальним прибутком у $24,1 млрд минулого року. Apple встановила абсолютний квартальний рекорд із виручки за сервіси — $23,9 млрд, проте виторг від продажу iPhone знизився більш ніж на $5 млрд порівняно з кварталом минулого року.

Валова маржа за квартал становила 46,6% порівняно з 44,3% минулого року. Рада директорів Apple також санкціонувала викуп акцій на суму $110 млрд і оголосила про підвищення дивідендів до $0,25 на акцію в порівнянні з $0,24 за той же період минулого року. Дивіденди будуть виплачені акціонерам 16 травня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і попередні чотири роки, компанія Apple знову не опублікувала прогнози на поточний квартал, який закінчиться в червні.

Під час сьогоднішньої телефонної розмови про доходи за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний директор Apple Тім Кук знову розповів про роботу Apple над штучним генеративним інтелектом. Він заявив, що Apple має «переваги», які «виділятимуть» компанію в епоху ІІ, і деякі «дуже цікаві речі» будуть представлені клієнтам у найближчому майбутньому.

«Ми продовжуємо вірити в наші можливості у галузі генеративного ІІ. Ми вкладаємо значні кошти та з нетерпінням чекаємо, коли зможемо поділитися з нашими клієнтами деякими дуже цікавими речами».

«Ми віримо в перетворюючу силу та перспективи ІІ і вважаємо, що у нас є переваги, які виділятимуть нас у цій новій ері, включаючи унікальне поєднання інтеграції обладнання, програмного забезпечення та сервісів, революційний чіп Apple з нашими провідними в галузі нейронними двигунами, а також наш непохитний фокус на конфіденційності, який є основою всього, що ми створюємо».

За чутками, перші функції штучного інтелекту Apple працюватимуть безпосередньо на пристрої, а не в хмарному сервісі, що зробить ІІ Apple набагато конфіденційнішим і безпечнішим, ніж онлайновий варіант. План компанії зі створення генеративного ІІ на пристрої потребуватиме значної потужності CPU та GPU, і Apple планує зосередитися на ІІ в майбутньому чіпі M4.

Ми можемо побачити чіп M4 вже наступного тижня у нових моделях iPad Pro. Минулими вихідними Марк Гурман із Bloomberg повідомив, що є ймовірність того, що Apple представить чіп у нових моделях iPad Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОapple.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.