Apple не збирається випускати конкурента для ChatGPT

Час читання: < 1 хв.
Apple не збирається випускати конкурента для ChatGPT

Поява чат-бота ChatGPT від OpenAI застала зненацька найбільші технологічні компанії світу, зокрема Apple. Багато хто кинувся створювати конкурентів і деякі вважали, що Apple займеться тим самим. Йшлося навіть назву чат-бота Apple GPT. Деякі були впевнені, що Apple представить його на конференції розробників WWDC на початку літа. Потім на нього чекали у складі операційної системи iOS 18 восени.

Реклама

Тепер з’являється інформація про те, що Apple не веде розробок свого чат-бота і має намір користуватися іншими засобами поширення генеративного штучного інтелекту. Існувала інформація про те, що Apple співпрацює з OpenAI над впровадженням ChatGPT у свої пристрої. У Apple могли вирішити не ризикувати мільярдами доларів для створення чат-бота, перевага якого над ChatGPT далеко не гарантована.

Зараз читають  Apple обіцяє повернути давно забуту функцію в iOS 18

Очікується, що ChatGPT увійде до складу голосового помічника Siri та iOS 18. У недавньому інформаційному бюлетені журналіста Bloomberg Марка Гурмана говорилося, що власний чат-бот Apple не дотягує до сучасного рівня. Таким чином, у Apple не залишалося інших варіантів, окрім партнерства з OpenAI.

Також була інформація про те, що Apple вела переговори з компанією Google щодо впровадження Gemini на iPhone. У результаті перевагу віддали OpenAI. Що стане результатом цього партнерства, можна розповісти на відкритті конференції WWDC 2024.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.