Компанія Microsoft випустила версію Windows 11 для старих і слабких комп’ютерів

Час читання: < 1 хв.
Компанія Microsoft випустила версію Windows 11 для старих і слабких комп'ютерів

Компанія Microsoft випустила оновлену ревізію операційної системи Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024. Вимоги нею набагато нижчі від тих, що пред’являються до звичайної збірки Windows 11.

Реклама

Як мінімум потрібен 2-ядерний процесор із тактовою частотою 1 ГГц, 2 ГБ оперативної пам’яті, 16 ГБ вільного місця в накопичувачі та відеочіп з підтримкою DirectX 10. При цьому необов’язкова наявність екрану та підтримки системи захисту Secure Boot та апаратного шифрування TPM.

Важко знайти застосування цієї версії Windows 11 у домашньому комп’ютері. Справа в тому, що вона призначена для строго спеціалізованих пристроїв, наприклад, кас, банкоматів, цифрових вивісок, електронних цінників, систем промислової автоматизації. Проте, напевно, якісь ентузіасти знайдуть спосіб застосовувати її вдома (наприклад, для управління всілякими розумними гаджетами). Enterprise-версія Windows 11 вигідно відрізняється від версій Pro і Home ще й розширеною підтримкою – оновлення для неї випускатимуться як мінімум протягом десяти років з моменту релізу.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.