6 причин чому моноблок Prologix PLQ61024 краще стаціонарного ПК для дому

Час читання: 3 хв.

Раніше комп’ютери обрати було простіше. У мене був громіздкий стаціонарний системний блок. Плюс ЕПТ монітор, який займав майже весь стіл. Ноутбуки вже були, але до роботи ще не підходили.

Реклама

Сьогодні вибір величезний. Найголовніше підібрати такий ПК, який підходить за всіма параметрами. Комп’ютери «все в одному» («All In One» або просто моноблоки) поєднують у собі найкращі якості ноутбука та настільного ПК. Мій основний комп’ютер для роботи вдома – моноблок Prologix.

6 плюсів моноблоку Prologix PLQ61024 для дому та офісу

Перший. Універсальний. Корпус моноблока включає і монітор, і комплектуючі — процесор Intel Core i3-12100, модуль пам’яті SO-DIMM 8GB/3200 DDR4 Prologix (PRO8GB3200D4S) ну і накопичувач SSD 256GB Prologix S380 M.2 2280 PCIe 3.0 x4 NVMe. Зовнішні пристрої введення – клавіатура та миша.

Другий прямо випливає з першого. Не потребує окремого місця для розміщення системного блоку та монітора. У цьому сенсі значно зручніше стаціонарного ПК. За останні роки розміри та вага моноблоку значно зменшилися. На сьогоднішній день він не на багато товстіший за монітор, попередній моноблок випуску 2020 року мав вагу більше 7кг., зараз це менше 5 кг.

Третій. Акустика вбудована. Знаю, що бувають і монітори із вбудованими динаміками. Але це скоріше виняток, ніж правило. Для настільного ПК доведеться докупити зовнішню акустичну систему. У моноблоці вона вже є.

Четвертий. При складанні настільного ПК доводиться думати про сумісність компонентів. Сьогодні навіть досвідченому користувачеві непросто розібратися в різноманітності комплектуючих. Для початківця завдання практично нездійсненне. Деталі моноблоку Prologix PLQ61024 підібрані досвідченими фахівцями і про їхню сумісність турбуватися не треба.

П’ятий. Важлива не тільки продуктивність, а й естетика комп’ютера. Не в будь-якому інтер’єрі знайдеться місце величезному системному блоку. Виробники моноблоків приділяють особливу увагу зовнішньому вигляду своїх комп’ютерів “все в одному”.

Шостий. Менше проводів. По суті, достатньо лише одного кабелю живлення. Клавіатура та миша бездротові. Не кожному користувачеві потрібна громіздка периферія — МФУ, сканери і принтери. Якщо й потрібні, легко підключаються до USB-порту моноблока. У цьому сенсі ПК «все в одному» на рівні класичного настільного комп’ютера.

У моделі Prologix PLQ61024, яку я використовую, більше десяти роз’ємів.

На материнській платі: HDMI, VGA, RJ45 (Ethernet LAN), 2xUSB3.0 2xUSB2.0, Micphone Jack, Headphone Jack.

На боковій панелі: 2xUSB3.2, + CardReader + Audio.

Висновок

Моноблок Prologix PLQ61024 чудово справляється з базовими завданнями домашнього користувача – веб-серфінгом та офісними програмами. Для спілкування в месенджерах та дистанційної роботи все необхідне є «з коробки». Цей девайс – ідеально підходить для офісної роботи. Він замінює працівнику такі поєднання, як стаціонарний ПК+монітор або ноутбук + монітор, що значно економить місце на столі та позбавляє від великої кількості дротів.

Моноблок кращий за ПК для користувачів, у яких немає часу та навичок вивчати сумісність комплектуючих. Турбот не більше, ніж під час налагодження нового телефону. Встановлюємо на стіл та підключаємо клавіатуру та мишу. Далі залишається лише включити, трохи налаштувати під себе та поставити потрібний софт.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.