Добірка найпотужніших, але доступних смартфонів у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Чи можна сьогодні купити смартфон із потужним процесором за ціною вдвічі меншою, ніж у іменитих виробників? Ми вважаємо, що можна! Тенденція, яку розпочав OnePlus у 2014 році, представивши свого “вбивцю флагманів” з топовими характеристиками, дуже сподобалася публіці. Сама OnePlus зараз перейшла у верхній ешелон зі своїми топовими пропозиціями, але в її портфоліо є апарати і доступніший рівень. Бренди, які зазвичай займають верхні рядки хіт-парадів за співвідношенням ціна-якість, це Realme та Xiaomi. Вони пропонують відмінні варіанти для тих, хто не готовий переплачувати, але цінує топові характеристики.

Реклама

Xiaomi Poco F5

Poco F5 прийшов на зміну Poco F4 GT як потужний ігровий смарфт. Існує також модель F5 Pro з більш потужним чіпсетом, але й ціна у нього значно вища, ніж у стандартного F5, тому саме F5 залишається нашим вибором та отримує місце у цій добірці.

Poco F5 має чудовий AMOLED дисплей з підтримкою HDR, відмінний час автономної роботи, непогана якість камер (за винятком нічного режиму та селфі), а продуктивність не поступається дорожчим телефонам завдяки новому процесору SD 7+ Gen 2. Стереодинаміки дуже гучні та чіткі, а дизайн та ергономіка відмінні. Ви отримуєте справді гідний смартфон, за половину вартості флагманських пристроїв.

Найприємніше в Poco F5 – це, звичайно, його ціна. Телефон коштує близько 12 000 гривень, що робить його найдешевшим “вбивцею флагманів” у нашій добірці.

Google Pixel 7a

Привабливість телефонів Pixel, як правило, досить нішева, часто не зовсім обґрунтована і важко пояснити цифрами і результатами тестів. Приблизно така ж історія з Pixel 7a. Проте це один із найкомпактніших смартфонів на ринку, один із найпотужніших і з найкращою якістю фотографій у своєму сегменті.

Час роботи від акумулятора нічим не примітний, швидкість зарядки відверто мала, ви отримуєте мало місце під зберігання даних, а процесор Tensor G2 досить сильно троттліт. Зате це одна з найкращих камер на ринку і однозначно найкраща у своєму класі. Ви отримуєте чистий Android, довгу підтримку оновлень та ексклюзивні фішки та опції, не доступні в інших телефонах.

В Україні телефони цієї компанії ніколи офіційно не продавалися, але купити зараз не проблема. Молодшу модель Pixel 7a можна знайти за 14-16 тисяч гривень, що робить цей смартфон одним із найдешевших повноцінних камерофонів, який можна сьогодні купити.

Realme GT2 Pro

Так, цей телефон не можна назвати новинкою, він з’явився на початку минулого року, але все ще залишається одним із найпотужніших смартфонів за свої гроші. Ви отримуєте один з найкращих дисплеїв за ці гроші, тривалий час автономної роботи, швидку зарядку, відмінні камери і, звичайно ж, Snapdragon 8 Gen 1. Все це, а також ціна роблять його справжнім вбивцею флагманів.

Нам дуже подобаються варіанти оформлення Paper White та Paper Green, оскільки вони виключають появу відбитків пальців та плям, та й забезпечують більш надійний хват порівняно з версіями із глянсовою тильною стороною.

У телефоні встановлені дуже потужні та гучні стереодинаміки. Ви також отримуєте підтримку швидкої зарядки 65 Вт, відмінний час автономної роботи та унікальний модуль камери мікроскоп, для особливо ефектних макро знімків.

До переваг Realme GT2 Pro також можна дуже привабливу за всі ці “плюшки та фішки”. Сьогодні телефон можна купити приблизно за 16-18 тисяч гривень, що дуже небагато за такі характеристики.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro без жодних сумнівів є повноцінним флагманом 2022 року. Але в 2023 році, з цінами, що постійно зростають, він переходить у категорію вбивць актуальних флагманів, які стали набагато дорожчими, але з технічної частини нічим від нього не відрізняються.

Так, цей смартфон все ще досить дорогий, але цей дійсно пристрій преміум-класу, який володіє всім необхідним, щоб бути справжнім флагмакським телефоном – привабливим дизайном, чудовий OLED-екран з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, флагманська продуктивність та шикарна камера.

OnePlus 10 Pro оснащений універсальною потрійною камерою на задній панелі, де ви також знайдете модуль із 3-кратним оптичним зумом. Якість знімків, хоч і не є найкращою у своєму класі, більш ніж достатньо для більшості користувачів.

OnePlus 10 Pro – це гарна пропозиція з флагманськими характеристиками. Якщо ви знайдете його за смачною ціною приблизно 18-20 тисяч гривень, то сміливо беріть. Розчаровані ви точно не будете.

Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro є досить пристроєм – флагманом, який не зовсім флагманом, з унікальними перевагами, але і з деякими помітними недоліками. Один з головних плюсів, це 144-герцевий дисплей, який плавніший, ніж 120-герцові дисплеї конкурентів. Звичайно ж ви отримуєте і флагманський процесор Snapdragon 8 Gen 1.

Багатьом подобається “стокова” версія Android, доповнена невеликими покращеннями Moto, яка працює дуже швидко і не перевантажена непотрібним софтом. Але в той же час ви отримуєте досить простий дизайн корпусу і не найкращі можливості камер. Все це посилюється не найкращими можливостями запису відео.

Плюс до всього, телефон не має найвизначнішої автономності акумулятора.
При цьому Motorola Edge 30 Pro не можна назвати поганим телефоном. Навпаки, це чудово збалансований смартфон, який легко можна рекомендувати, якщо ви знайдете його за адекватні гроші. Сьогодні його можна купити приблизно за 16 000 гривень на тому ж Аліекспресі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ