Як перевірити стан батареї на Android смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви використовуєте один і той самий смартфон протягом року або навіть більше, вам буде цікаво дізнатися, як перевірити стан його батареї.

У міру того, як ви заряджаєте та розряджаєте будь-яку батарею, вона поступово стає менш ефективною з точки зору накопичення енергії, а це означає, що вам доведеться заряджати її частіше.

Тим не менш, є кілька способів перевірити акумулятор вашого смартфона Android. Найпростіший метод, допоможе дізнатися вам від того, яка програма в даний час витрачає заряд вашої батареї найбільше, щоб ви могли примусово закрити таку програму у разі потреби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете отримати доступ до більш детальної інформації залежно від марки смартфона або встановивши спеціальні програми.

Отже, як перевірити стан батареї Android смартфона.

Як перевірити стан батареї: через меню установок

Хоча інтерфейс меню налаштувань може відрізнятись на різних смартфонах, цей спосіб повинен дозволити вам перевірити активність використання заряду батареї на будь-якому останньому Android пристрої. Однак повнота наданої інформації залежатиме від виробника вашого смартфона.

1. У програмі ” Параметри ” на смартфоні виберіть ” Батарея “. Цю опцію легко знайти в меню, але ви також можете знайти цю опцію за допомогою рядка пошуку у верхній частині екрана.

2. Коли ви опинитеся в розділі Батарея , і якщо інформація, яку ви шукаєте, не відразу очевидна, знайдіть такий параметр, як Відомості про витрату заряду.

3. Тут ви можете побачити активність вашої батареї за останні 24 години і дізнатися, які програми споживають найбільше енергії.

4. Якщо ви бажаєте примусово закрити програму або повністю вимкнути її, торкніться однієї з програм у цьому меню. Після цього вам буде доступна можливість вибору або вимкнути цю програму, або примусово завершити його роботу або настроїти параметри оптимізації.

Смартфони деяких брендів можуть показати вам детальнішу інформацію, інші менш детальну. Наприклад, смартфони з інтерфейсом MIUI , такі як Xiaom i, Redmi і POCO , покажуть вам навіть поточну температуру вашого акумулятора.

Хоча це не те, що вам потрібно регулярно перевіряти, будь-яка температура нижче 50 градусів за Цельсієм абсолютно нормальна.

Як перевірити стан батареї: за допомогою USSD коду

Смартфони на операційній системі Android мають приховане інженерне меню, доступ до якого можна отримати, ввівши послідовність цифр, ґрат та зірочок у номеронабирачі смартфона.

В інженерному меню є кілька опцій щодо різних параметрів смартфона, але ми зосередимося на одному, пов’язаному з батареєю.

1. Відкрийте панель набору номерів у програмі ” Телефон “. Введіть USSD код 4636 * (без пропусків).

Після введення останньої ” * ” ваш смартфон відкриє наступне меню.

2. Тепер знайдіть заголовок ” Інформація про батарею “. Якщо такої опції немає, то на жаль, на вашому смартфоні цей спосіб не працює. Якщо все нормально, то при її виборі ви побачите таку інформацію, як рівень заряду, стан і температуру батареї.

Цей спосіб працює на смартфонах Xiaomi , Google і OnePlus , але на жодному з цих смартфонів, немає детальної інформації про стан акумулятора. Також, при використанні цього коду інженерне меню не з’явилося на Samsung Galaxy A52 . Рішення дивіться нижче.

Як перевірити стан батареї: на смартфоні Samsung

Набраний код USSD не спрацював на Galaxy A52 , але Samsung пропонує власну перевірку стану батареї через програму Samsung Members , яка за замовчуванням встановлена ​​на цих смартфонах.

1. Відкрийте Samsung Members та виберіть вкладку Сервіс у нижній частині екрана.

2. У верхній частині цього нового меню виберіть опцію ” Діагностика “.

3. У списку запропонованих функцій виберіть ” Стан акумулятора “. Нижче на скріншоті показано цю опцію, хоча на різних моделях Samsung все може виглядати трохи інакше.

4. Тут ви можете спостерігати, як програма Samsung Members оцінює час автономної роботи вашого смартфона.

Як перевірити стан батареї: за допомогою програми

Якщо методи, описані вище, не змогли надати вам потрібну інформацію, у вас є запасний варіант у вигляді використання сторонніх програм.

Хорошими для цього завдання є AccuBattery від Digibites , CPU-Z від CPUID та Battery від MacroPinch . Ці програми покажуть вам детальну інформацію, включаючи поточну ємність батареї, температуру та інформацію про використання.

Всі ці програми можна завантажити безкоштовно, але розробники також пропонують версії ” Pro ” за невелику суму, якщо ви хочете відключити рекламу в програмі або розблокувати додаткові функції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.