Українців попередили про небезпечні програми в Google Play

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Американська компанія з хмарної безпеки Zscaler опублікувала звіт , в якому йдеться про наявність безлічі вірусних програм у Google Play. Експерти нарахували щонайменше 200 утиліт, які перебувають у вільному доступі в магазині. Менш ніж за рік їх завантажили понад 8 мільйонів разів.

Реклама

Експерти з інформаційної безпеки наголосили, що існує 7 ключових загроз для користувачів Android-пристроїв. Ось найпоширеніші з них:

Інфостилер – дозволяє зловмисникам перехоплювати SMS та отримувати їх вміст; Рекламне ПЗ – нав’язливі оголошення, які генерують прибуток для Adware-операторів;

У свою чергу Антон Нємкін, депутат Держдуми та член комітету з інформполітики, попередив росіян про небезпеку інфостилерів. За його словами, цей шкідник займається збиранням чутливої ​​інформації про користувачів: паролі, дані з офіційних документів, платіжна інформація і навіть особисті листування. Нємкін зазначає, що інфостилер є улюбленим інструментом у зловмисників, оскільки дозволяє непомітно у фоновому режимі збирати всі дані, що їх цікавлять. Жертва може й не здогадуватись, що її зламали.

Депутат також відреагував на розслідування Zscaler, повідомивши, що модерація Google Play просто не може обробити величезні обсяги контенту. Google не має відповідних ресурсів, що і призводить до появи зловредів. Нємкін розкрив і улюблену тактику зловмисників: спочатку вони завантажують у магазин «чистий» додаток, який успішно проходить усі перевірки, набирає аудиторію, а після утиліта доповнюється вірусною функціональністю.

Також представник влади нагадав співвітчизникам, що в Google Play можуть зустрічатися і фішингові версії раніше заблокованих програм. Щоб не нарватися на вірус та не втратити кошти, завантаживши, наприклад, підроблений онлайн-банкінг, депутат рекомендує завантажувати програми з вітчизняного магазину RuStore.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ