Вийшла третя «бета-версія» Android 12: що в ній нового?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила третю попередню версію Android 12 для розробників. У свіжій збірці з’явилося багато нових функцій, що стосуються роботи додатків, акумулятора і створення скриншотами. Крім того, змінився дизайн віджетів і меню налаштувань.

У свіжій збірці мобільної ОС «підтверджені» посилання які відкриваються безпосередньо в пов’язаних додатках замість відображення діалогового вікна вибору. Крім того, системні отримали помітно округлені кути, як і меню їх пошуку. Google також додала рекомендації по їх додаванню на головний екран.

Темний інтерфейс оформлення тепер поширюється і на спливаючі повідомлення, а кнопки меню швидких налаштувань при включенні помітно світлішають. Виконавши знімок екрана, користувач побачить мініатюру, яку можна змінити або змахнути в будь-яку сторону – «діставати» скріншот з галереї більше не потрібно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Android 12 також з’явилася можливість запустити заставку для всіх додатків.

Скріншоти вище демонструють закруглені кути більшості елементів призначеного для користувача інтерфейсу, новий індикатор заряду акумулятора, додані шрифти для текстового інструменту, а також зміна дизайну меню налаштувань в реальному часі з оновленою анімацією.

Нова «бета» вже доступна для смартфонів Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G і Pixel 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.