Фахівці розповіли, які функції Telegram краще одразу вимкнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на потенційну загрозу безпеці, розробники Telegram не вважають цю функцію вразливістю і стверджують, що користувачі свідомо ввімкнули цю функцію і дали згоду на передачу геолокації.

У мобільній версії Telegram є функція “Люди поруч”, яка дозволяє користувачам бачити інших користувачів поблизу та приблизну відстань до них. Однак зловмисники використали цю функцію для створення скрипту, який може визначити точне місцезнаходження всіх користувачів, у яких увімкнена ця функція, у вибраній області.

Номер телефону користувача залишається прихованим, але користувач може не знати, що він фактично публікує свою домашню адресу в Інтернеті за допомогою цієї функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для відключення функції “Люди поряд” вам потрібно:

  1. Зайти в мобільний додаток Telegram.
  2. Перейти до розділу “Контакти”.
  3. Вибрати “Знайти людей поруч”.
  4. Натиснути кнопку “Не показувати мене”.

Також рекомендується не дозволяти функції “Люди поруч” доступ до вашої геолокації, щоб уникнути зайвих ризиків.

У Telegram ви можете керувати тим, хто може запрошувати вас до груп. Для цього перейдіть до налаштувань програми, виберіть розділ “Конфіденційність”, потім “Запрошення до груп”. Тут ви можете вибрати одну з опцій: дозволити запрошення від усіх користувачів лише від ваших контактів або від нікого взагалі.

Крім того, Telegram дозволяє вам контролювати видимість часу вашого останнього відвідування програми. Для цього також перейдіть до налаштувань, виберіть “Конфіденційність” і далі “Час останнього відвідування”. Тут ви можете вибрати, хто може бачити ваш час останнього відвідування: всі користувачі, тільки ваші контакти чи ніхто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.