Акустика для ПК: обираємо систему та піклуємося про неї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарне звучання під час перегляду кіно, серіалів, прослуховування треків та ігрової активності вдома зараз має особливо важливе значення. Більшість життя та розваг проходить саме у домашніх умовах, люди перестали ходити до кінотеатрів та на живі концерти. Саме час подбати про те, щоб удома були всі умови для отримання насолоди від якісного саунду. Можливості тут необмежені — вибір акустичних систем та окремих колонок будь-якого розміру просто величезний. Радимо придивитися до асортименту в інтернет-магазині мережі гіпермаркетів «АШАН» — https://auchan.ua/komp-juternaja-akustika.

Як обрати?

Перше, що варто знати — колонки різняться за способом отримання і принципом перетворення інформації. Є аналоговий і цифровий тип установок (акустичних колонок). Останній дає звук високої якості. Установки під’єднують через різні роз’єми і кабелі, що також необхідно враховувати під час покупки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як обрати акустичну систему за технічними характеристиками:

Важливий параметр — кількість точок (каналів) для відтворення звуку. За цією характеристикою розрізняють такі акустичні пристрої:

  • двоканальні — дві фронтальні колонки, які використовують для відтворення аналогового звуку. Встановлено два динаміка різного діаметру. Більший для відтворення низьких частот, менший — високих. З ними сумісний комп’ютер, оснащений інтегрованою звуковою платою;
  • багатоканальні — п’ять колонок, які виводять звук з центрального каналу, а також лівого і правого фронтальних, задніх, бічних. Вони дають об’ємне звучання, створюючи ефект присутності під час перегляду фільмів, ігор, прослуховування музичних треків. Їх можливо сумістити з ПК, оснащеним дискретною звуковою картою.

Кожен із цих варіантів може бути доповнений сабвуфером — колонкою, яка перетворює низькочастотні звукові хвилі, забезпечуючи глибокі баси. Для їх якісної передачі колонка оснащена динаміком великого діаметру.

Як правильно доглядати за акустикою

Мало придбати, під’єднати, налаштувати та насолоджуватись бажаним рівнем звучання системи. Дуже важливо за нею доглядати. Є кілька простих правил, дотримуючись яких, ви збережете пристрої у робочому стані якомога довше:

  1. Не варто встановлювати колонки надто близько до вікна. Через відчинену шибку до системи інтенсивно потраплятимуть пил та бруд, боротися з якими буде досить важко. Пил, що потрапляє до системи, негативно впливає на якість звучання та може навіть призвести до непоправної поломки.
  2. Щоб очищати систему зовні, використовуйте злегка вологу тканину, бажано натуральну. Стежте, щоб волога під час протирання пилу не потрапила до середини пристрою.
  3. Щоб почистити колонку всередині, треба відімкнути від мережі підсилювач, а також усі інші пристрої, до яких під’єднано колонки, витягти клеми. Далі потрібно зняти решітки колонок. Інколи для цього достатньо невеличкого зусилля, в деяких моделях треба буде відкрутити кілька гвинтиків. Після очистки внутрішньої поверхні за допомогою спеціального фена чи вентилятора треба повернути решітку на місце. Стежте, щоб усі контакти та проводи після очистки були на правильних місцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.