Від економії до зручності: фактори, які слід врахувати під час вибору бойлера для приватного будинку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власний будинок — це не тільки величезне задоволення, але й не менша відповідальність. Однією з проблем стане організація опалення та водопостачання, які лише посилюються, коли ділянка перебуває за межами міста. Налаштувати ергономічну систему можна за допомогою бойлера, якщо врахувати деякі нюанси.

Які вимоги до бойлера у приватному будинку

Вибирати електричні водонагрівачі рекомендують через простоту їх експлуатації та монтажу. На них не потрібно отримувати спеціальні дозволи та витримувати ретельні перевірки, їх легко підключити та вирахувати споживання. Для надійності можна підібрати бойлер комбінований, який за необхідності буде використовувати також газ. Нюанси, які варто врахувати:

  1. Спочатку визначається об’єм, який залежить від щоденних витрат води. Також потрібно врахувати наявність приєднаного опалення або довжину труб, яка збільшує тепловтрати.
  2. У більшості приватних будинків немає проблем з розміщенням бойлера, адже можна виділити окреме приміщення під котельню. Проте у ній теж потрібно підтримувати температуру не менше +10°С, щоб забезпечити комфортні умови роботи та знизити ризик поломки.
  3. Якщо об’єм буде більше 200 л, потрібно потурбуватися про підставку для підлогового встановлення та наявність електромережі необхідної потужності.
  4. Іноді встановлюють одразу два водонагрівачі. У котельній розміщують накопичувальний для забезпечення опалення та гігієни, а на кухні використовують додатко проточний, який більш енергоефективний за нерівномірних витрат.

Форма пристрою за наявності великої території немає такого значення, тому приділяють увагу технічним характеристикам та надійності приладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

8Y52xESSvB4CHfRUbY4TvmkRaH3Lx746Bi5exFCxriBoJkRWiOrvGgedPoRZn0hx1xjVmclVOUdFFNTdnFyFJY76LYB6NvFAu_1m-kgvpkwnwXJu_cPk2vWxdCK_-4MC8WmWUg5D_lBfF6b-Efj0Apg

Поради з вибору

Для створення баку використовують нержавіючу сталь або її ж, але з емальованим покриттям. Вона значно збільшує вартість водонагрівача, але має такі переваги:

  • зварювальні шви захищені від впливу води, тому майже не стикаються з корозією;
  • під емаль переважно використовують більш міцні варіанти нержавіючої сталі, що підвищує надійність;
  • додатковий шар має вищі характеристики теплозбереження, тому знижуються витрати електроенергії.

Проте емальоване покриття боїться жорсткої води. Від неї воно швидко покривається тріщинами та відкриває шлях корозії. Потрібно встановити та постійно замінювати фільтри.

Проточні водонагрівачі витрачають багато електрики, проте дають моментальне нагрівання без тривалого очікування. Вони потужні та не залежать від літражу. У накопичувальних співвідношення об’єму баку та потужності приладу визначає виробник, тому не варто старатися знайти щось особливе — найвигідніші варіанти уже прораховані.

Економічні та енергоефективні бойлери, як це не дивно, дещо дорожче. Не варто боятись додаткових витрат під час покупки: вони компенсуються пізніше. Виділяють моделі з горизонтальною установкою, які більш безпечні та краще утримують тепло всередині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.