Ніяких Xiaomi і Realme: названі смартфони, які найбільше продаються в Китаї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з останніми даними IDC, китайський ринок смартфонів перебуває на підйомі, спростовуючи очікування: у першому кварталі 2024 року він зріс на 6,5% порівняно з попереднім роком. І в топі не Xiaomi та Realme.

Це зростання в першу чергу обумовлене відродженням вітчизняних гігантів Honor та Huawei. Honor, з його великим портфелем продуктів, включаючи популярну серію Magic 6 із підтримкою штучного інтелекту, посів перше місце. У той же час Huawei, незважаючи на обмеження поставок, що продовжуються, вдалося зрівнятися з Honor. Сильні результати обох компаній також сприяли зростанню ринку Android у країні на 9,3%, порівняно з минулим роком.

Apple, зіткнувшись з жорсткішою конкуренцією з боку гравців, що відроджуються на ринку Android, скоротила поставки на 6,6% в порівнянні з першим кварталом 2023 року. Новий рік за місячним календарем, який традиційно є часом підвищених витрат, мало сприяв зміцненню позицій Apple. Пристрої нижнього та середнього цінового діапазону, особливо ті, які можуть похвалитися функціями штучного інтелекту та складними дисплеями, набули сплеску популярності серед китайських споживачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.