Microsoft розповіла які нові функції ШІ з’являться у Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Штучний інтелект лежить в основі нової стратегії Microsoft щодо Windows 11. Зокрема, все більшого значення набуває нещодавно представлений інструмент Copilot, який, по суті, є варіантом чат-бота OpenAI ChatGPT.

Microsoft хоче розширити Copilot додатковими функціями у 2024 році. Зображення з відкритих джерел

Виробник програмного забезпечення робить частини нових функцій доступними вже зараз, але в деяких випадках користувачам доведеться почекати кілька тижнів. З’явиться клавіша Copilot на нових клавіатурах ПК з Windows 11, оновиться піктограма Copilot на панелі завдань, а також з’явиться можливість закріплювати, відкріплювати та змінювати розмір вікна Copilot.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft постійно розширює можливості ШІ. Зображення: Microsoft Наприклад, плагіни для таких програм, як Opentable, Shopify та Kayak, можна використовувати з Copilot. Це означає, що резервування столиків у ресторанах, підключених до Opentable, можна ініційувати через Copilot.

Основні програми Windows отримують підтримку штучного інтелекту. ШІ розширить їх можливості та спростить використання Windows. На додаток до нових функцій Copilot у «Фотографії» з’являться функції редагування. З’явиться нова функція під назвою “генеративне видалення”. Вона дозволяє вибирати та видаляти небажані об’єкти на зображеннях. Користувачі Adobe або Google Photos давно знають про цю функцію, і тепер вона додається до системної програми в операційній системі.

Керування налаштуваннями ПК буде спрощено. Наприклад, увійшовши до Copilot, можна буде керувати деякими функціями пристрою, зокрема, вмикати або вимикати режим енергозбереження. Параметри спеціальних можливостей також інтегровані у Copilot. Це означає, що екранну лупу більше не можна знайти в меню, а можна включити через підказку Copilot.

Copilot відіграє важливу роль у браузері Edge. Крім можливості використовувати Copilot для пошуку Edge, ШІ може уточнювати знайдений результат. Потрібно відзначити текст у результатах пошуку та відправити його в Copilot. Крім того, Copilot в Edge тепер здатний шукати відео та впорядковувати їх за інтерактивними мітками часу. Помічнику Copilot можна запитати відео. ШІ-помічник буде використовувати скріншоти для пошуку.

Спочатку тільки учасники бета-програми Windows Insiders отримають можливість використовувати смартфони та планшети на базі Android як камери для ПК-додатків, в певному сенсі як веб-камери. За словами Microsoft, будь-який відеододаток для Windows зможе скористатися перевагами цієї інтеграції. Нещодавно Apple представила аналогічну функцію для підключення iPhone та Macbook.

Повинна з’явитися можливість використовувати передню та задню камери, а також будь-які ефекти, які пропонує відповідна камера. Потрібна Android версії 9 або вище, а також остання версія програми Link to Windows із Play Store.

У Windows розширено область налаштувань Bluetooth. Функцію «Використовувати як підключену камеру» можна увімкнути для мобільного пристрою. Поки незрозуміло, коли ця функція стане загальнодоступною. У квітневому оновленні виробник програмного забезпечення збирається пропонувати пристроям, які розпізнаються як некеровані, можливість оновлення до Windows 11, якщо це допускає специфікація пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.