Стільниковий зв’язок в Україні. Що чекає на абонентів до кінця року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Пілотний проект 5G зв’язку в Україні може бути запущено вже цього року. Про це в інтерв’ю Forbes Україна заявив віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
За його словами, це буде одним із пріоритетних напрямків розвитку сфери телекомунікацій. Чиновник нагадав, що у 2019-му році в Україні стався перерозподіл частот для того, щоб активно розвивався 4G.
«Сподіваюся, пілот 5G зробимо 2024-го. Хоча б локально. Повномасштабні воєнні дії впливають на частоти, які нам потрібні. Саме тому може не вийти, але варто спробувати», – сказав Федоров.
Він також зазначив, що Мінцифри хоче запустити більше проектів, пов’язаних з інноваціями для бізнесу, — «стимулів, які б змушували модернізувати підприємства». Зокрема йдеться про грантову програму, яка фінансово підтримує інновації: від впровадження CRM-систем до нових технологій виробництва.
«Я вірю в підприємців та бізнес. Не вірю у роль держави в економіці. Не вважаю, що вона має займати важливе місце. Потрібно максимально все відпускати, тому, наприклад, існує Дія.City», – наголосив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.